Pas important pentru reabilitarea căii ferate care leagă Banatul de Oltenia, proiect...

Pas important pentru reabilitarea căii ferate care leagă Banatul de Oltenia, proiect de peste 12 miliarde de lei

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor a anunțat că, astăzi, CFR SA a transmis pentru validare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentațiile pentru reabilitarea ultimelor trei loturi ale căii ferate Caransebeș – Craiova.

„Pas important pentru reabilitarea a peste #100km de cale ferată pe tronsonul Craiova – Drobeta Turnu-Severin – Caransebeș! CFR SA a transmis astăzi, în SEAP, spre validare documentațiile pentru contractele de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a ultimelor trei loturi ale acestui tronson, cu o valoare totală de 4,25 miliarde de lei (fără TVA).


Lotul 4 (Drobeta Turnu-Severin – Băile Herculane) are o lungime de 41,61 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 60 de luni. Lotul 5 (Băile Herculane – Poarta) – cu o lungime de 32,637 km și o valoare estimată de 1,45 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 48 de luni. Lotul 6 (Poarta – Caransebeș) – o lungime de 37,160 km și o valoare estimată de 1,33 miliarde de lei (fără TVA): proiectarea va dura 12 luni, execuția 60 de luni”, a transmis Sorin Grindeanu.

Linia de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu-Severin – Caransebeș (225,28 km) se află pe Coridorul Orient – Est Mediteranean și beneficiază de cea mai mare finanțare prin Programul de Transport: 12,49 miliarde de lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.