Paul Codrea, mesaj către politicienii locali legat de lipsa infrastructurii sportive: „Hai...

Paul Codrea, mesaj către politicienii locali legat de lipsa infrastructurii sportive: „Hai să ne mișcăm puțin, mai cu talent”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

Noul antrenor al Politehnicii Timişoara a debutat ieri doi juniori din propria pepinieră în victoria cu cei de la FK Csikszereda, club care a câştigat doi ani la rând titlul naţional U19. La final, printre altele, Paul Codrea a cerut factorilor locali de decizie mai multă implicare în problema infrastructurii sportive din oraş, dincolo de cuvinte şi proiecte deocamdată doar pe hârtie.

”Exista o ruptură între echipa mare și Academie și cred că ăsta e rolul meu acum, să unesc Academia cu echipa, vedeți că se poate, totul e să ai puțin curaj și puțină inițiativă. Nimic nu e imposibil în viața asta. Eu zic că are (n.r. Academia Politehnica) un potențial foarte bun. În ultimii ani s-au făcut lucruri importante. Am adus oameni importanți în Academie, avem antrenori licențiați la aproape toate categoriile de juniori. Cred că suntem poate peste Csikzereda la nivel cu licențele în academie. Ce au ei în plus față de noi, infrastructura mult mai bună și investițiile, care acolo sunt mult mai mari. Dacă și noi am fi susținuți aici cum sunt ei acolo, și poate ne aude cineva cu ocazia asta…”, a declarat Paul Codrea după consideraţiile obişnuite legate de joc.

Deşi se află pe ultimul loc în grupa A a play-out-ului, doar cu şanse matematice de a mai rămâne în Liga 2, Politehnica a avut şi are rezultate notabile la nivel de juniori, unde se află în primele zece academii din ţară conform clasificării FRF. Acolo, bănăţenii se bat de la egal la egal la unele categorii de vârstă cu cluburi precum CFR Cluj sau Univ. Craiova, al căror bugete destinate doar juniorilor sunt superioare întregului club Politehnica.

„Ei (n.r. politicienii) sunt puși în funcții publice să facă mulțumiți cetățenii, nu să facă pentru ei. Să facă, să lase ceva în urmă, o bază sportivă cu zece terenuri, un bazin de înot, o sală polivalentă, tot pe hârtie avem o mie de planuri.


În realitate nu se întâmplă nimic. Hai să ne mișcăm puțin, mai cu talent, că trece vremea și ne întrec toate orașele. Am rămas mult în spate. Jucând prin țară, cam toate echipele s-au dezvoltat, toate Centrele, noi am rămas cam în spate și, din păcate, ne cam plânge toată lumea când vine aici: Mamă, ne e milă de voi! Deci hai să schimbăm puțin asta, depinde de noi, de la noi pleacă schimbarea și de la autoritățile locale. Noi pe teren, facem ce putem, cu ce avem. Dar hai să facă și alții partea lor. Că dupaia îi judecăm pe copii, că intră și nu sunt buni. Păi ei se antrenează în condiții mult diferite față de Csikszereda, FCSB, Rapid, CFR Cluj și așa mai departe. Și cu toate astea uite că facem față”, a conchis Codrea cu referire la condiţiile de pregătire din oraş.

Costel Pantilimon vrea discuţii şi cu Primăria Timişoara

Costel Pantilimon, managerul general al alb-violeţilor, a explicat că de la venirea sa a purtat deja discuţii în numele clubului cu preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi aşteaptă să se întâmple acelaşi lucru cu reprezeentanţii autorităţilor locale pentru a discuta problema stadionului din Calea Buziaşului pentru care încă nu s-a anunţat un constructorul deşi patru firme şi-au arătat interesul pentru obiectiv la ultima licitaţie, din toamna trecută.

„Nu am avut discuții cu cei de la Primărie încă, am avut discuții cu cei de la CJT și în special cu domnul Nica. Am avut anumite cereri la începutul venirii mele și lucrurile s-au pus imediat în aplicare. Ceea ce mă bucură. Sper curând să am niște discuții cu domnul rector, să putem vorbi și cu cei de la Primărie. Să înțelegem exact cum clarificăm și noi strategia și cum o punem la punct cu tot ce înseamnă autoritățile din Timișoara… Am spus că nu o să folosesc cuvinte mari. E mult de muncă, sper ca noi, împreună cu autoritățile și cu domnul rector, să găsim variantele cele mai bune pentru a stabiliza tot ce se întâmplă cu echipa de fotbal și tot ce se întâmplă cu sportul din Timișoara.

„Panti” a subliniat totodată ieri că Poli e pregătită şi de retrogradare, existând planuri de relansare: ”Există strategie, exact ce v-am mai spus, noi încercăm cumva să creăm o bază sănătoasă. Să creăm lucrurile așa cum noi le vedem – într-un mod profesionist. Copiii să știe că au repere clare și strategia clubului e de a ne baza pe ei și de a-i crește într-un mod sănătos și corect… De a consolida o echipă, cu siguranță, se dorește performanță. Și de a ataca imediat… dar încă o dată, mai sunt meciuri de jucat… Oamenii pe care i-am adus nu i-am adus pentru a sta la un nivel decent, să spun așa, am venit să facem performanță, și sper ca lucrurile să se miște. Dar în momentul de față sunt foarte bucuros de oamenii pe care-i am lângă mine. E foarte important pentru noi să știu că am sprijinul lor, își doresc să pună umărul, că e un moment greu. În momentul de față e tot ceea ce pot să scot în evidență”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.