Primăria Timişoara a ales în sfârşit constructorul stadionului „lego”. Dezvăluirea numelui câştigătorului,...

Primăria Timişoara a ales în sfârşit constructorul stadionului „lego”. Dezvăluirea numelui câştigătorului, amânată

0
DISTRIBUIȚI

La aproape şase luni de când a anunţat că patru firme vor să construiască viitorul stadion din Calea Buziaşului, primarul Dominic Fritz a dat azi vestea că Primăria Timişoara a ales în cele din urmă societatea câştigătoare pentru proiectul îndelung aşteptat de suporteri.

Fritz nu a dat însă şi numele constructorului, susţinând că va face public acest lucru după ce expiră perioada de contestaţii. Mai existând se pare ceva emoţii în acest sens. „Tocmai am încheiat procedura de analiză a ofertelor depuse pentru proiectarea și construirea stadionului de peste 9.000 de locuri, din Calea Buziașului.


Avem un câștigător, pe care îl vom anunța după scurgerea termenului pentru contestații. În bugetul de anul acesta am alocat primele 10 milioane de lei pentru începerea construcției, undeva spre final de 2023. După semnarea contractului, firma are la dispoziție doi ani și jumătate să finalizeze investiția”, a spus edilul.

Lângă stadion autorităţile locale intenţionează să construiască o parcare, un parc și un loc de joacă. „Ridicăm stadionul doar cu bani din bugetul local. Pentru oraș este un efort financiar uriaș, însă pentru sportul local este o investiție vitală și urgentă”, a adăugat acesta.

Tot astăzi, mai devreme, viceprimarul Cosmin Tabără a venit cu un alt anunţ legat de arenă, mai exact pentru faptul că există şapte oferte pentru postul de diriginte de şantier, care au fost scoase la licitaţie de ceva vreme: „Dintre cele șapte oferte, va fi aleasă cea mai bună pentru beneficiar, Primăria Municipiului Timișoara. Am pregătit totul pentru a crea condițiile prevăzute de lege, astfel ca, odată început proiectul, să nu mai pierdem timpul”.

Rămân însă multe luni pierdute din nou, greu explicabil. Între timp răbdarea fanilor Politehnicii, şi nu numai, a fost pusă la încercare, iar alb-violeţii au anunţat un nou protest, mai amplu, pe 25 mai, în Piaţa Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.