Război în Ucraina, ziua 408. Kievul susține că dezvăluirile despre contraofensivă sunt...

Război în Ucraina, ziua 408. Kievul susține că dezvăluirile despre contraofensivă sunt false. Rușii denunță implicarea SUA și NATO

0
DISTRIBUIȚI

Departamentul american al Apărării a iniţiat o anchetă în cazul documentelor secrete americane apărute online, care ar conţine date despre planuri ale ofensivei militare ucrainene, dar Administraţia de la Kiev susţine că datele nu sunt reale, iar Rusia a denunţat rolul SUA şi al NATO în conflict.

„Departamentul Apărării este la curent cu informaţiile despre documente apărute pe reţele de socializare online şi verifică acest caz”, a declarat Sabrina Singh, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.

Conform postului de televiziune CNN, documentele conţin date despre armamentul furnizat Ucrainei şi despre presupuse planuri ale ofensivei militare ucrainene.


Nu este clar dacă documentele sunt reale.

„Documentele nu au nicio legătură cu planurile reale ale Ucrainei”, a reacţionat Mihailo Podoliak, consilier la Cancelaria prezidenţială de la Kiev, sugerând că datele „fictive” au fost dezvăluite de Rusia.

Chiar şi unii analişti ruşi au sugerat că datele ar putea fi false, pentru a genera confuzie privind ofensiva militară ucraineană, informează cotidianul The New York Times.

Însă Administraţia de la Moscova a comunicat că acest caz confirmă implicarea directă a Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice în conflictul din Ucraina. „Noi nu avem nici cel mai mic dubiu privind implicarea directă sau indirectă a Statelor Unite şi a NATO în conflictul dintre Rusia şi Ucraina”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de postul de televiziune CNN şi de site-ul Tagesschau.de.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.