Razii ale polițiștilor pe șoselele din vestul țării. Peste 700 de amenzi,...

Razii ale polițiștilor pe șoselele din vestul țării. Peste 700 de amenzi, în weekend, în două județe

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii din vestul țării au acționat pe parcursul weekend-ului recent încheiat, „în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”. În total, doar în Arad și Caraș-Severin, în ultimele două zile au fost date peste 700 de amenzi.

Astfel, în acest interval polițiștii din Caraș-Severin au aplicat peste 450 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 50 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 468 de sancțiuni contravenționale, dintre care 246 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.


46 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță. De asemenea, 10 pietoni și opt bicicliști care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment. În cadrul acțiunilor, 26 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de substanțe psihoactive. 16 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 12 care au depășit viteza legală cu peste 50, respectiv peste 70 km/h au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În total, au fost reținute în vederea suspendării, 38 de permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate șase infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

O acțiune similară a avut loc și în județul Arad unde, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei, din care 136 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora. Au fost reținute 18 permise de conducere și retrase nouă certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.