Republica Moldova a expulzat un diplomat rus. Moscova denunţă acţiunea Chişinăului

Republica Moldova a expulzat un diplomat rus. Moscova denunţă acţiunea Chişinăului

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul Republicii Moldova a anunţat, miercuri seară, decizia de expulzare a unui diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei din Chişinău, o acţiune criticată vehement de Administraţia de la Moscova.

Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a fost convocat miercuri la Ministerul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Pentru acțiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că a declarat drept persona non grata pe teritoriul țării noastre un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova”, a comunicat instituţia, potrivit publicaţiei Jurnal de Chişinău.

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chişinău, a declarat, conform agenţiei Reuters, că decizia are legătură cu acţiunile Ambasadei Rusiei faţă de agenţi ai Poliţiei de frontieră care au blocat intrarea unui politician rus în Republica Moldova.


Chişinăul a cerut Moscovei să evite ingerinţele în afacerile sale interne după blocarea accesului guvernatorului regiunii ruse Tatarstan, Rustam Minnikhanov.

Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a declarat că nu i s-a comunicat motivul deciziei Chişinăului de a expulza un diplomat rus. „Noi considerăm că este o acţiune inamicală faţă de ţara noastră”, a afirmat Oleg Vasnețov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.