SCM USV Timişoara, start cu victorie împotriva lui Dinamo în noul sezon...

SCM USV Timişoara, start cu victorie împotriva lui Dinamo în noul sezon de rugby

0
DISTRIBUIȚI
Foto: rugby.scmtimisoara.ro

SCM USV Timişoara a început cu o victorie noua stagiune de rugby. „Leii” au câştigat clar jocul din Ronaţ cu Dinamo Bucureşti, scor 22-3.

Deşi e 1 aprilie şi formatul Ligii Naţionale pare o glumă (proastă), rugbiştii bănăţeni şi-au făcut treaba în primul meci oficial al noului sezon. Între timp s-a aflat şi ce se întâmplă după prima fază a campionatului cu trei grupe valorice. Practic va fi o intercalare tot cu trei grupe între echipele care practic au valori diferite (grupe alese în funcţie de clasarea din prim fază). În fine, va urma o ultimă parte a sezonului, play-off-ul și play-out-ul, care se va disputa din octombrie.

Adversare recent în finala mică a sezonului trecut, cele două s-au reîntâlnit, dar la Timişoara, cu câştig de cauză pentru gazde.


Shennan a marcat primul eseu, fără transformare. Dinamo a redus din diferenţă prin lovitura de pedeapsă marca Williams. Simionescu a majorat apoi diferenţa printr-un nou eseu, transformat de această dată de Jipa, pentru 12-3. Apoi Căpățînă a culcat balonul în terenul de ţintă bucureştean şi Jipa a transformat.

Partea secundă s-a reluat de la scorul are avea să fie şi cel final. Bănăţenii au rezistat ofensivei alb-roşie deşi a jucat jumătate de timp în inferioritate numerică în uram eliminărilor temporare suferite de de Chiriac și Altinok.

„A fost o muncă de echipă și fiecare a făcut tot ce se putea pentru a ieși învingători. A fost o pauză foarte lungă, în care ne-am antrenat mult, așa că băieții au avut o dorință de afirmare și au făcut în așa fel încât sorții să fie de partea noastră. Tactic, meciul a fost foarte bine pregătit, inclusiv repriza a doua, când interesul a fost să ținem adversarii cât mai departe de terenul nostru”, a declarat Eugen Căpățînă.

SCM Timişoara: Chiriac, Căpăţînă, Mosese, Mureşan, Lazăr, Onsando, Holoia, Neculau, Rupanu, Shennan, Khvicha, Manumua, Şteţco, Simionescu şi Jipa. Au mai intrat: Vasilovici, M. Lazar, Sikote, Murariu, Altinok, A. Conache, Bucur şi Tique. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

SCM USV Timişoara va sta în runda următoare a campionatului cu acest format greu de înţeles. Următorul joc va fi peste două săptămâni, tot la Timişoara, cu Universitatea ELBI Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.