Seară memorabilă alături de membrii formației ABRA, la Timișoara (video)

Seară memorabilă alături de membrii formației ABRA, la Timișoara (video)

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Corneliu Vaida

Indubitabil, trupa ABRA reprezintă un nume aparte în muzica românească, iar superbele texte amestecate cu instrumentații old/school și meșteșugite au intrat demult in atentia melomanilor din spațiul nostru geografic, încântând o sumedenie de melomani care nu se regăsesc în muzica de tip gumă de mestecat care ne bombardează în zilele noastre. Membrii trupei care s-a născut în orașul de pe Bega cu 39 de ani în urmă au susținut un concert joi seara la Casa del Retro în Timișoara într-o formulă specială, în care alături de fondatorii Adrian Dinu Schwartz și Christian Podratzky (care au emigrat în Germania) s-au integrat Horea Crișovan și Florin Cvașa.

Cei care au asistat în trecut la recitalurile ABRA știu că unul din punctele de atracție al performance-ului lor este alchimia.


Având în vedere că numărul concertelor pe care le susțin nu este tocmai măricel, pofta de cântat de pe scenă pe care o degajă membrii trupei este una molipsitoare și creează o bună dispoziție în rândul asistenței. Din recitalul de joi seara nu au lipsit binecunoscutele piese înșirate pe albumele lor mai vechi, dar alături de acestea muzicienii au atacat și compoziții de pe cel mai recent material discografic „O muză perfectă“.

Spre final spectatorii au avut parte și de invitata specială Mirela Iacob, care a contribuit și ea din plin la succesul acestei seri, iar un alt moment memorabil a fost acela în care Horea Crișovan și Christian Podratzky au inițiat o sesiune de improvizație neprevăzută în programul inițial, care l-a făcut pe Adrian Dinu Scwartz să precizeze la microfon că trupa are colegi interesanți. A fost un concert burdușit cu sensibilitate și naturalețe iar aplauzele binemeritate ale publicului au subliniat încă o dată – dacă mai era cazul – că cei de la ABRA sunt niște muzicieni capabili de a oferi seri memorabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.