Şeful CJ Timiş, atacat de userişti pe tema stadionului „Dan Păltinişanu”: „Nica...

Şeful CJ Timiş, atacat de userişti pe tema stadionului „Dan Păltinişanu”: „Nica ar trebui să-şi găsească puţin curajul”

2
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tataru

Una dintre temele principale „atacate” de userişti într-o conferinţă de presă susţinută azi a fost cea a stadionului „Dan Păltinişanu”, care, la un an de la închidere, nici măcar nu are proiect de demolare. Vlad Şendroiu, liderul de grup al consilierilor județeni USR Timiș, a vorbit însă pe fond despre problemă, cu şeful CJ Timiş, Alin Nica, pe post de ţintă.

„Probabil ştiţi că acum mai bine de un an de zile stadionul a fost închis de consiliul judeţean (n.r. – care are în adminstrare stadionul) după ce nocturna s-a stins în timpul unei partide de fotbal. A fost un an de zile în care în Timiş nu am avut un stadion cu standarde adecvate, cu un număr cât de cât mare de spectatori pe care să-i găzduiască şi cu o nocturnă omologată. Un an în care echipa care a performat cel mai bine din Timiş, în Cupa României, CSC Dumbrăviţa, a fost nevoită din acest motiv să joace partide pe care ar fi trebuit să le joace acasă, cu Rapid şi cu CFR Cluj, în deplasare, la Bucureşti, respectiv la Cluj. Şi un an în care echipele aflate la cel mai înalt nivel în Timiş, în Liga 2, au fost nevoite să lupte pentru rămânerea în eşalonul secund. Una dintre ele a şi pierdut deja această luptă. Dar unde nu e infrastructură adecvată nu poate să fie nici performanţă sportivă. Şi ultimul an din păcate ne-a demonstrat asta în Timiş. Cu toate astea am fost surprins, dacă nu şocat, de atitudinea lui Alin Nica, în relaţia cu colegii săi din PNL, care sunt reprezentanţi ai guvernului. Acum câteva săptămâni Nicolae Ciucă a făcut o vizită la Timişoara şi în timpul unei plimbări cu acesta prin centrul oraşului a fost surprins un moment incredibil.


În care un trecător a menţionat ceva de stadion şi tot ce a putut să facă Alin Nica lângă Ciucă a fost să spună: …stadion. A întrebat Ciucă ce anume. Trecătorul respectiv a spus de stadion. Dacă asta e relaţia de obedienţă pe care Alin Nica o are faţă de colegii din PNL, nu mă mir că Timişul este uitat şi proiectul stadionului nu merge mai departe. Dacă asta e relaţia Timişului, prin reprezentantul său, cu cei de la Bucureşti, din nou, nu mă mir că acest proiect nu merge mai departe. Fiind blocat la Agenţia Naţională de Investiţii. Eu cred că Alin Nica ar trebui să-şi găsească puţin curajul şi să spună reprezentanţilor guvernului că Timişul este unul dintre contribuitorii principali la bugetul de stat. Să le spună că Timişul are o tradiţie incredibilă în fotbal, de la Chinezul Timişoara la Ripensia şi apoi la Politehnica. Şi are nevoie şi trebuie construit acest stadion. Am văzut în ultimii ani stadioane construite în foarte multe oraşe din ţară. Ori construite ori într-un proces mult mai avansat decât al nostru. La Ploieşti, la Tg. Jiu, la Hunedoara, Târgovişte, Constanţa, în Bucureşti vreo patru: Ghencea, Rapid, Arcul de Triumf, Arena Naţională. Cred că e timpul ca guvernanţii să se uite şi spre Timiş… Şi dacă Alin Nica nu are curajul poate îi dau o mână de ajutor colegii lui de guvernare, domnul Simonis, domnul Grindeanu, aflaţi în poziţii destul de influente în cadrul PSD şi putem să mergem şi noi mai departe cu acest proiect de stadion”, a spus Şendroiu în monologul său, fără a menționa însă ce măsuri a luat formațiunea din care face parte pentru susținerea sportului din Timișoara.

De altfel, pe fondul indolenţei principalilor actori – autorităţile publice locale şi judeţene – în privinţa infrastructurii sportive din oraş suporterii din asociaţia Druckeria, care încearcă de mai mult timp să-și facă auzită vocea pe această temă, au anunţat azi un miting amplu care va avea loc pe 25 mai.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.