Zeci de tone de deşeuri provenite din Franţa şi Germania, oprite la...

Zeci de tone de deşeuri provenite din Franţa şi Germania, oprite la granița de vest

0
DISTRIBUIȚI

La Vama Nădlac II, poliţiştii de frontieră au oprit două camione încărcate cu peste 37 de tone de deșeuri, constând în diverse bunuri. Nu a fost permisă intrarea mijloacelor de transport în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au controlat, în ultimele 24 de ore, două automarfare conduse de către doi cetățeni români. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale și deșeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase, de la diferite societăți comerciale din Germania și Franța pentru firme din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.


În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 37.536 kg de deșeuri constând în îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale și deșeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, transmite, vineri, Poliţia de Frontieră.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.