Amenzi de peste 100.000 de lei în weekend, pe șoselele din Caraș-Severin

Amenzi de peste 100.000 de lei în weekend, pe șoselele din Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii cărășeni au acționat în weekendul recent încheiat pe raza întregului județ, „în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 350 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei, iar ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 25 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

„170 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.


42 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță. De asemenea, șase pietoni și nouă bicicliști care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment. Șapte conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea, alți șase care au fost depistați conducând autovehicule sub influența alcoolului și alți cinci care au depășit viteza legală cu peste 50, respectiv peste 70 km/h au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În total, au fost reținute în vederea suspendării, 16 permise de conducere și retrase nouă certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.