Aproape 150 de cetăţeni străini opriţi la frontiera de vest. Într-un singur...

Aproape 150 de cetăţeni străini opriţi la frontiera de vest. Într-un singur TIR au fost descoperite ascunse 64 de persoane

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş au depistat 143 de cetăţeni străini, proveniţi din Siria, Irak, Egipt, Pakistan şi Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunşi în şase mijloace de transport. Dintre aceştia, 64 au fost depistaţi ascunși într-un singur automarfar. Şoferii autovehiculelor sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la intervale diferite de timp, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară patru cetățeni turci și un român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și România.


Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri (profile metalice, textile, ambalaje de plastic și utilaje de tăiat plăci ceramice) pentru societăți comerciale din Germania, Franța și Austria. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, în total, 139 de cetăţeni străini. Doar într-unul dintre mijloacele de transport au fost descoperite ascunse 64 de persoane”, a transmis Poliția de Frontieră.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak, Egipt și Pakistan, care încercau să treacă ilegal frontiera in Ungaria cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.

Acţiuni similare au derulat şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, care au depistat ascunşi într-un automarfar condus de un cetăţean bulgar, patru cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 24 si 38 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.