Campioana la fotbal feminin se decide pe „Ştiinţa”: Politehnica Timişoara poate detrona...

Campioana la fotbal feminin se decide pe „Ştiinţa”: Politehnica Timişoara poate detrona Universitatea Cluj

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara Femina / Facebook

Politehnica Timișoara poate cuceri mâine, pe „Ştiinţa”, primul titlu din istoria fotbalului feminin din Banat, în chiar ultima etapă a Ligii I. Alb-violetele au nevoie de cel puţin o remiză în faţa multiplei campioane „U” Cluj, uşor favorită prin prisma palmaresului, dar şi a ultimului rezultat direct.

Poli a avut un sezon regular impecabil, dar s-a şi împiedicat în play-off, permiţând ardelencelor şansa de a-şi păstra titlul. „U”, fosta Olimpia”, are 12 campionate câştigate la rând. Tocmai în 2010, Tg. Mureş era altă destinaţie în afara Clujului pentru aurul la feminin.


Timişoara, în schimb, a avut numeroase locuri 2 ori finale de Cupă, inclusiv prin CFR, dar o singură medalie de aur, tot în competiţia K.O., prin defuncta Ripensia 2000.

Timişorencele vin după un 2-1 obţinut pe final la Vasas Odorhei, în timp ce fetele de la „U” au învins Banat Girls (Comloşu Mare) cu 6-2. Şocant prin proporţii a fost ultimul rezultat direct, un 0-7 la Iclod, în timp ce în sezonul regular alb-violetele au câştigat la masa verde după o gafă a staffului ardelean.

„Sper să ne refacem fizic cât mai repede după meciul acesta, sper că acest gol venit pe final să ne aducă o descătușare mentală și sper să facem cel mai bun meci al nostru în ultima etapă pe Știința”, spunea managerul Mirel Albon după victoria dramatică din penultima etapă.

„Finala” pentru titlu se dispută mâine, de la ora 13.00 (Pro Arena) pe arena „Ştiinţa”. Înaintea jocului Poli are 55 de puncte, în timp ce „U” Cluj a adunat 54.

Poli 2 în Liga 2

Dacă la masculin Timişoara a rămas fără reprezentant în eşalonul secund, fotbalul feminin se va lăuda anul viitor cu încă o echipă locală în primele eşaloane. Echipa a doua a Politehnicii a realizat şi ea o performanţă, promovând în Liga 2 după câştigarea Seriei I. Estera Ţifeşti şi Campionii FC Argeş sunt celelalte două grupări care au promovat din Liga 3 în acest sezon. Din Liga 2 în elită au făcut pasul Farul C-ţa şi Gloria Bistriţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.