A cincea zi de căutări în Periam Port. Câte echipaje de salvatori...

A cincea zi de căutări în Periam Port. Câte echipaje de salvatori au fost mobilizate UPDATE 2 Una dintre victime a fost găsită

0
DISTRIBUIȚI

Este a cincea zi de căutări în cazul celor patru persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în Periam Port. În barcă se aflau mai multe persoane, printre care șase copii. Unul dintre copii a murit.

La căutări intervin vineri, conform ISU Timiș:

– de la ISU Timiș: 2 ofițeri, 14 subofițeri și 2 scafandri cu 5 autospeciale de primă intervenție și comandă, 3 autospeciale de serviciu, cu 7 bărci și o autospecială de scafandri

– de la ISU Caraș-Severin: 2 scafandri

– de la ISU Arad: 9 subofițeri cu 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 bărci, o ambulanță SMURD.

Potrivit polițiștilor din Arad, duminică seara, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș (Periam Port – județul Timiș) spre malul drept (județul Arad), în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.


În ambarcațiune, s-au îmbarcat 11 persoane, cinci adulți și șase copii. La aproximativ trei metri de mal barca s-a scufundat, au stabilit anchetatorii. Un copil de 4 ani a murit.

UPDATE În perioada următoare, prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, scafandrilor timișeni li se alătură echipaje de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor.

„Sâmbătă, 6 mai 2023, începând cu ora 09:00, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Periam, Sânpetru Mare, Valcani și Cenad, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale orașului Nădlac și comunelor Secusigiu, Șemlac și Șeitin se vor mobiliza pentru căutare pedestră pe malurile râului Mureș, pe o distanță de aproximativ 45 km”, a transmis ISU Timiș.

UPDATE 2 „Pe sectorul de căutare Periam-Igriș, pe râul Mureș, a fost identificat trupul unei persoane de sex masculin. Aceasta urmează a fi extrasă și identificată”, a transmis ISU Timiș.

„În ziua de 5 mai a.c., în jurul orei 14:30, polițiștii arădeni au fost sesizați despre un cadavru, identificat de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Vasile Goldiș» din Arad, în râul Mureș, pe sectorul de căutare Periam-Igriș. În urma cercetării la fața locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 29 de ani, din Arad, una dintre persoanele căutate din data de 30 aprilie a.c. Cadavrul a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală, pentru efectuarea autopsiei”, a transmis IPJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.