Cluburile sportive din Timișoara, unite pentru o infrastructură mai bună: „Tu cu...

Cluburile sportive din Timișoara, unite pentru o infrastructură mai bună: „Tu cu ce vii la protest?”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi (arhivă)

Au rămas mai puțin de două zile până la mitingul „Respectaţi Timişoara”, un nou strigăt al suporterilor pentru o infrastructură sportivă decentă în oraşul care e în acest an capitală culturală europeană. Organizat de Druckeria, protestul care va începe joi, la ora 17, în Piaţa Unirii, nu are scopul doar de „a cere” un stadion pentru alb-violeţi, ci a trage (încă) un semnal de alarmă şi pentru celelalte discipline lăsate de izbelişte, în privinţa lipsei inclusiv a unei noi săli polivalente sau a unui bazin de înot olimpic. Prin urmare, fanii au făcut mai multe apeluri online şi au deja destul de multe răspunsuri pozitive la invitaţia de a ieşi în stradă şi din partea altor organizaţii sportive.

Inclusiv concitadinii Politehnicii, cei de la Ripensia au distribuit evenimentul pe reţelele sociale, cu mesajul: „Avem culori diferite, însă ne unește o dorință comună. Vrem ca Timișoara să fie respectată! Ne vedem în 25 mai, de la ora 17, în Piața Unirii! #Împreună”. Şi nu doar ei, ci şi grupări juvenile precum „Micii Leoparzi” de la CFR Timişoara şi-au anunţat prezenţa în piaţă, la fel ca puştii alb-violeţilor, echipaţi corespunzător, pentru a solicita un viitor în care nu vor fi nevoiţi să plece spre alte zări pentru a practica sport de performanţă. Chiar şi cluburi din discipline individuale au răspuns la mesaj, cazul practicanţilor de sporturi extreme de la CS Alternative. Există astfel speranţe la o participare mai mare decât la precedentele acţiuni ale susţinătorilor viola.

„Fie că practicăm un sport de echipă sau individual, la nivel profesionist sau amator, joi ne luăm echipamentul și ne bucurăm de sport în cea mai frumoasă zonă a Timișoarei. Noi ne-am pregătit pentru 25 mai – Respectați Timișoara! Tu cu ce vii la protest?”, e provocarea lansată de druckeri.

Suporterii se vor strânge în Piaţa Unirii joi, la ora 17.00 şi apoi, de la ora 18.30 se va pleca pe traseul str.


V. Alecsandri, Piaţa Libertăţii, str. Alba Iulia, Primărie, Bd. CD Loga şi CJT.

Deşi a fost anunţat cu chiu cu vai un constructor pentru stadionul din Calea Buziaşului, indiferent de performanţe, cluburile timişorene sau timişene se vor zbate pe arene improprii sau chiar departe de casă (cazul Dumbrăviţei în Cupa României) şi în următorii ani. Stadionul „Dan Păltinişanu” a fost închis forţat de proprietarul CJT după meciul cu Petrolul din februarie 2022, când a căzut nocturna şi Politehnica a pierdut la masa verde, şi a fost produs doar actul care să permită dărâmarea construcţiei-mamut, unde ar urma să apară un stadion mai încăpător, ce poate fi construit doar de CNI. Sala „Constantin Jude”, fosta Olimpia, „se bucură” an de an de cârpeli, în condiţiile în care Polivalenta începută de UPT şi continuată de autorităţile locale a rămas neterminată de ani de zile iar de sala nouă, de dimensiuni mai mari, ca la Cluj, nu s-a mai auzit nimic.

UPDATE Vizita preşedintelui Germaniei, Franz Walter Steinmeier, amână puţin plecarea protestatarilor pe traseul vizat. „Datorită măsurilor sporite de securitate pe care le implică vizita președintelui Germaniei în Timișoara, plecarea în marș pe traseu se va face în jurul orei . din Piața Unirii. Astfel copiii Timișoarei au la dispoziție mai bine de 2 ore în care să transforme piața într-un imens teren sportiv!”, se arată în comunicatul organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.