Cod galben de viituri pe râuri din 15 județe

Cod galben de viituri pe râuri din 15 județe

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis joi o avertizare Cod galben de viituri valabilă în 15 județe din țară.

Având în vedere situația hidrometeorologică şi prognoza pentru următoarele 24 de ore, specialiștii INHGA anunță intrarea în vigoare a Codului Galben, începând de joi, de la ora 13:00, până la miezul nopții.

Astfel, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăși cotele de atenție pe anumite râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Timiş, Nera, Cerna, Jiu, Prahova, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în județele: Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Galați, Prahova, Ialomița, Brașov, Covasna, Buzău, Vaslui, Tulcea și Constanța.

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale.


Acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare între orele 16.00 – 22.00, pe unele râuri din judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.