Concert Retracing Bartok la Timișoara, cu compozițiile selectate în urma concursului național...

Concert Retracing Bartok la Timișoara, cu compozițiile selectate în urma concursului național de compoziție

0
DISTRIBUIȚI

Cele zece compoziții selectate în urma concursului național de compoziție Retracing Bartok vor fi prezentate în premieră absolută la Timișoara joi, 18 mai, cu începere de la ora 19 în Sala Multifuncțională CJT fiind interpretate de ansamblul ATEM.

Compozitorii aleși în urma concursuluii sunt Irina Perneș, Mara Prună, Ariadna Ene Iliescu, Bianca Diana Popa, Rubin Szabó Bázsa Lovász, Andrei Petrache, Mihnea-George Dragne și George-Ioan Păiș, iar juriul a fost alcătuit din Dr.


Sabina Ulubeanu, compozitoare și manager cultural, Lucian Ban, pianist de jazz și compozitor, Mat Maneri, violist și improvizator, Conf. Univ. Dr. Gabriel Mălăncioiu, compozitor și Conf. Univ. Dr. Gabriel Almași, compozitor.

Proiectul Retracing Bartók, inițiat și curatoriat din 2018 de Jazz Updates (TM) împreună cu pianistul Lucian Ban (RO/USA) și violistul Mat Maneri (USA), este conceput ca o celebrare a extraordinarei diversități și bogății a muzicii românești tradiționale, fiind în același timp o reflecție artistică asupra transformării cântului popular în cultura contemporană și o reconstituire a poveștii lui Béla Bartók în România și a dragostei lui pentru muzica românilor din Banat si Transilvania.

Accesul publicului la concertul Retracing Bartok este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.