Descinderi la traficanți de droguri din Caraș-Severin și Timiș care vindeau stupefiante...

Descinderi la traficanți de droguri din Caraș-Severin și Timiș care vindeau stupefiante inclusiv minorilor (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Caraș-Severin au făcut percheziții la mai multe locuințe din Banat. Mai mulți indivizi sunt suspectați că amestecau droguri și vindeau substanţele unor tineri, inclusiv minori.

Polițiștii din Caraș-Severin și procurorii DIICOT Caraș-Severin au făcut, miercuri, 14 percheziții domiciliare în județele Caraș – Severin și Timiș, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a efecte psihoactive.

18 persoane vor fi audiate.

În perioada 2021 – 2023, în Reșița și Caransebeș, au acționat trei grupări infracționale, care ar fi colaborat între ele, în desfășurarea activității infracționale, informează IGPR.

Inițial, membrii grupărilor ar fi distribuit substanțe psihoactive tinerilor din zonă, contra unor sume de 50 lei pentru 0,2 grame, în medie, ceea ce ar fi dus rapid la creșterea substanțială a veniturilor celor bănuiți.

În timp, aceștia și-ar fi creat o vastă rețea de clienți, extinzându-și activitatea infracțională în sfera drogurilor de mare risc, și, în repetate rânduri, ar fi amestecat substanțe psihoactive cu alte substanțe, cu scopul de a mări efectele produse în urma consumului, aceste substanțe provocând în mod rapid o stare de dependență.

Drogurile ar fi fost livrare către tineri, inclusiv minori, în urma consumului unii dintre ei ajungând în unitățile medicale, pentru a li acorda îngrijire de specialitate.

Profitând de dependența de substanțe a consumatorilor, membrii grupărilor i-ar fi instigat pe aceștia, direct sau implicit, pentru asigurarea dozei zilnice, la comiterea de infracțiuni, iar bunurile provenite din infracțiuni ar fi fost primite de membrii grupărilor, în vederea valorificării.

Substanțele ar fi fost procurate de cei bănuiți de la diferiți furnizori, din județul Timiș, și distribuite en-detail către tineri care ar fi devenit ulterior, la rândul lor, furnizori pentru alți tineri din mediul relațional, ciclul aprovizionare-transport-distribuire efectuându-se aproape zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.