„Dr. Faustus”, concert-teatru în deschiderea stagiunii „Nocturnalii inside 2023”, la Timișoara

„Dr. Faustus”, concert-teatru în deschiderea stagiunii „Nocturnalii inside 2023”, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Dr. Faustus theater-concert, inspirat de romanul lui Thomas Mann și creat în cel mai nou  laborator de instrospecție muzicală/teatrală #artefactum, deschide luni, 15 mai, stagiunea „Nocturnalii inside 2023” a companiei de teatru independent Arte-Factum. Evenimentul se va desfășura de la ora 20:00, în Studioul Franciscan  din Timișoara de pe str. E. Ungureanu nr. 1.

„Trăim o vreme în care regulile «lumii noi» și nevoia de artă, teatru, muzică au o relație ambiguă, fluidă”, spune Kocsárdi Levente, care a compus muzica, a regizat și interpretează acest spectacol în care abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, un Faust contemporan, cu disonanțele și acutele lumii sub semnul terifiant al imprevizibilului. Criza de inspirație a creatorului, vocația tragică a ratării, polaritatea și fragilitatea artistului, compromisul fatal și eul supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și etern, disjuncția geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui atipic concert de muzică contemporană de teatru, inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom.

Dr. Faustus theater-concert este un proiect muzical evolutiv, conceput în laboratorul de introspecție teatrală/muzicală Arte-Factum, cu muzică nouă la fiecare ediție.


Interpreți în acest performance sunt Levente Kocsárdi, Alexandra Mahu (voce, flaut), Georgi Rădulescu (vioară) și Maksay Csaba Zsolt (violoncel). Spectacolul se desfășoară în cadrul stagiunii independente „Nocturnalii inside 2023” iar proiectul face parte din programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Următoarea reprezentație a theater-concertulului Dr. Faustus, cu Victor Geru la vioară, va avea loc în 25 mai, de la ora 19:00, la Studioul Franciscan, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Euroregional de Teatru TESZT. Spectacolul va fi jucat în limba română, cu supratitrare în engleză și maghiară. Rezervări de locuri se pot face la numărul de telefon 0752.111.807.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.