Eveniment inedit la Muzeul Național al Banatului din Timișoara, dedicat familiilor

Eveniment inedit la Muzeul Național al Banatului din Timișoara, dedicat familiilor

1
DISTRIBUIȚI

De Ziua Copilului, Muzeul Național al Banatului are o ofertă inedită, „Ziua Familiei la Muzeu”, prin care părinții sau alți membri ai familiei care sunt aduși de copii pentru a vizita spațiile expoziționale, beneficiază de intrare gratuită, între, între orele 10:00 și 17:00.

Pe lângă expoziții, muzeul propune nu mai puțin de opt ateliere, cu teme atrăgătoare atât pentru copii cât și pentru adulți. Un atelier intitulat „Bijuterii ca-n epoca de piatră”, oferă copiilor posibilitatea de a meșteșugi medalioane din cochilii de melc sau scoici, de a explora lumea celor mai vechi locuitori ai pământului și de a descoperi meserii fascinante, precum cele de arheolog, bioarheolog sau biolog al unui muzeu. Într-un al doilea atelier, „Lumea gâzelor”, copiii pot analiza, prin intermediul lupelor de mână și stereomicroscoapelor, corpul unor mici viețuitoare și vor întâlni exemplare vii de fasmide, maeștri ai camuflajului, iar în atelierul „Păsările din oraș”, vor descoperi zburătoarele din oraș și împrejurimi, vor admira exemplare naturalizate și vor studia structura unei pene cu ajutorul stereomicroscoapelor.


„De vorbă cu Osman Ağa de Timișoara” le facilitează o incursiune în istoria orașului cu ajutorul acestui personaj medieval, care a lăsat într-una din cărțile sale o mărturie prețioasă despre viața în eyaletul de Timișoara, la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul celui următor, iar „Lecția de istorie cu Eugeniu de Savoya” va oferi copiilor detalii interesante și captivante despre evenimentele vremii. O călătorie virtuală în anii de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX va fi posibilă și în atelierul „Călătorie în timp: Belle Epoque”, cu ajutorul exponatelor care oferă detalii despre viața și cultura din acea perioadă, iar atelierul multimedia „Ecranul fermecat al copilăriei” oferă o experiență captivantă în sala de pedagogie muzeală. Copiii vor avea și o ocazie unică de a fi imortalizați în cadrul atelierului „Popas Caricaturistic – Atelierul lui Viorel Bulz”, de unul dintre cei mai talentați caricaturiști ai Academiei Popa’s.

Însoțitorii copiilor care se înregistrează la unul din ateliere vor beneficia de acces gratuit în oricare dintre expozițiile muzeului, alături de micii vizitatori, pentru înscrierile la ateliere fiind disponibil formularul de AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.