Femei din Etiopia ținute împotriva voinței lor într-un apartament din Timișoara. Cum...

Femei din Etiopia ținute împotriva voinței lor într-un apartament din Timișoara. Cum le-au găsit polițiștii UPDATE Sudanez arestat pentru lipsire de libertate și trafic de migranți

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș au salvat vineri trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, care se aflau în pericol.

„În fapt, la data de 25 mai 2023, în jurul orei 11:50, polițiștii timișoreni au fost sesizați prin apel 112 de o femeie, cetățean străin, cu privire la faptul că aceasta s-ar afla, împotriva voinței ei, într-o casă din municipiul Timișoara, în proximitatea unui service. Ulterior, apelul telefonic s-a întrerupt fără a se mai putea lua legătura cu apelanta. În cauză, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, de urgență fiind desfășurate activitățile specifice în vederea depistării femeii”, a transmis IPJ Timiș.

În urma investigațiilor efectuate, a fost identificat proprietarul telefonului mobil de pe care a fost efectuat apelul telefonic, respectiv un bărbat în vârstă de 28 ani, cetățean sudanez, iar la data de 26 mai 2023, acesta a fost depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara.

Ulterior, bărbatul a condus polițiștii la un apartament de la etajul 10 al imobilului, în interiorul acestuia fiind găsite trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani și opt bărbați, toți din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș pentru audieri, în urma investigațiilor efectuate stabilindu-se că una dintre cele trei femei este persoana care a apelat numărul de urgență 112, folosind un telefon mobil pe care l-a găsit în apartament.

De asemenea, s-a stabilit faptul că cele trei femei ar fi fost ținute fără voința lor în apartament de către unul dintre bărbați, în vârstă de 44 de ani, în vederea obținerii unei sume de bani suplimentare față de suma de 6.500 de euro plătită de către cele trei femei pentru a ajunge în Germania.

Polițiștii precizează faptul că cele trei femei sechestrate nu au fost victimele vreunui fel de abuz.

Totodată, în apartament a fost găsit și telefonul mobil de pe care ar fi fost efectuat apelul telefonic, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

„În urma investigațiilor suplimentare efectuate, cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, urmând a fi efectuate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș”, a mai comunicat IPJ Timiș.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Municipiului Timișoara și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Timiș, precum și al polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Direcției Operațiuni Speciale Timișoara, al ITPF Timișoara și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Timișoara.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

UPDATE „În urma sesizării lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timis, cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate in mod ilegal și a depistării persoanei vătămate împreuna cu alte doua persoane de sex feminin și nouă persoane de sex masculin intr-un imobil din Timisoara, cercetările în cauza au condus la suspinciuni cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapt pentru care cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timisoara – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.


Astfel, un cetățean din Sudan în vârstă de 44 de ani este cercetat pentru infracțiunile de lipsire de libertate și trafic de migranți, iar judecătorul de drepturi si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile. Totodată, menționăm faptul că cetățenii sudanezi au intrat legal în țară în baza unor vize de muncă, iar cele trei femei din Etiopia care se aflau în procedură de azil au fost predate la IGI (n.r. – Inspectoratul General pentru Imigrări)”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.