Festivalul JazzAr a acordat o bursă muzicală în cadrul manifestărilor incluse în...

Festivalul JazzAr a acordat o bursă muzicală în cadrul manifestărilor incluse în cea de-a doua ediție

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua ediție a festivalului JazzAr, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, a avut parte de o serie de manifestări interesante, care au inclus un concert cu grupul coral al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, un spectacol de chitară și lumini sub genericul „Fluidian”, concerte cu Edina & Friends, Moonlight Breakfast, Blazzaj și Lupii de foc, recitaluri cu Zaera George & Friend, Roana Red Project și Fish in Oil.

„A doua ediție a fost o confirmare a proiectului JazzAr și chiar dacă ultima zi a fost ploioasă iubitorii de jazz din Arad și nu numai au gustat din plin de oferta muzicală generoasă pe care a oferit-o festivalul pe parcursul celor trei zile. Prima zi a festivalului a oferit publicului o experiența auditivă și vizuală de neuitat datorită locului de desfășurare din Sinagoga Neologă cat și a artiștilor care au prestat actul artistic. Sinagoga neologă este un spațiu sacru deosebit unde simți efectiv istoria orașului nostru. Într-o astfel de locație se pretează a fi interpretat genul clasic de jazz sau experimental care să inspire și tot odată să creeze un aer mistic pentru cel care ascultă și privește. Ne dorim ca în edițiile viitoare să îndrăznim și mai mult în Sinagoga Neologă și să oferim publicului experiențe muzicale cât mai diverse din domeniul jazzului. A doua zi a festivalului a oferit publicului posibilitatea, după o lungă perioadă de timp, să pașească în interiorul Cetății Aradului și să experimenteze o paletă muzicală cât mai largă din punct de vedere stilistic, de la jazz clasic la fusion și contemporan etc. Ambientul creeat de imaginea bisericii Franciscane împreună cu formațiile care au prestat pe scena din cetate au oferit publicului prezent o atmosferă vibrantă. Fireshow-ul de final având ca temă jazzul a încheiat seara cu o experiență de neuitat!Ultima zi din festival a fost și ea una specială datorită locației unde s-a desfășurat. Atmosfera creată de formațiile care au urcat pe scena amlasată in Parcul ,,Zsölt Török” (Parcul Copiilor) având alături cladirea Vechiului Cazinou, a creeat publicului o stare de bine și de echilibru. Ploaia maruntă care a acoperit parcul pană în jurul orei 20 nu a facut decât să potențeze această stare. Publicul ramas în parc a trăit din plic această expriență alături de muzica de calitate“, spun organizatorii evenimentului.

Anul acesta proiectul muzical Zaera George & Friends a beneficiat de Bursa Muzicală JazzAr în valoare de 4 500 lei. Proiectul muzical este compus din tineri muzicieni din România, Mexic, Columbia și Austria. patru din cei cinci membri ai formației studiază la Universitatea de Arte şi Muzică din Viena (MDW).

„Am reamintit publicului că Bursa Muzicală a fost colectată din contribuțiile bănești ale participanților la festival și pentru gestul lor de marinimie au beneficiat de o invitație de acces in Cetatea Aradului și Sinagoga Neologă.


Suntem fericiți că Arădenii au înțeles importanța gestului contribuind astfel la susținerea tinerei generații. Un gest de normalitate într-o societate care vrea să susțină cultura și performanța. Finanțarea evenimentele organizate de asociația Europeanul, față de alte evenimente similiare din țară care sunt finanțate 100% din banii administrațiilor publice locale sau județene, sunt finanțate preponderent din surse propri sau atrase de la persoane juridice sau fizice din Arad. De altfel, Aradul are un istoric filantropic bogat în astfel de inițiative încă din perioada interbelică. Ne dorim să cultivăm această calitate în rândul cat mai multor concetățeni și să demonstrăm că atunci când Comunitatea Arădeană se unește într-un scop nobil, succesul este garantat“, au mai adăugat echipa organizatorică a acestui eveniment care a fost compusă din Boit Daniela-Maria, Petre Ionuțescu, Nicu Brânzeu și Boit Aurelian Roland.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.