Formația de muzică veche Lupus Dacus susține un concert în cadrul ediției...

Formația de muzică veche Lupus Dacus susține un concert în cadrul ediției din acest an a Embargo Fest

0
DISTRIBUIȚI

Grupul de muzică veche Lupus Dacus va susține un concert special la Timișoara, evenimentul fiind inclus în ediția din acest an a Embargo Fest ce se va desfășura în perioada 9 – 10 iunie la Muzeul Satului Bănățean.

Trupa a luat naștere în data de 1 iulie 2002 la Arad  și oferă publicului un spectacol grandios, o osmoză între muzica medievală şi balcanică, pigmentată cu teme şi accente din muzica tradiţională şi rock.

„Repertoriul nostru este alcătuit cu preponderenţă din compoziţii proprii dar şi din melodii tradiţionale, cunoscute publicului.Ni s-a spus că muzica noastră este vie şi transmite multă energie şi o stare de bine. Este cu siguranţă rezultatul muncii noastre de zi cu zi de ani de zile, repetiţii lungi şi creatoare, studiu şi cercetări pe care le facem pentru o cât mai bună exprimare în faţa ascultătorilor..


De-a lungul anilor, ne-am bucurat de întâlniri cu publicul în oraşe din România dar şi din străinătate. Profesorul Universitar Dumitru Sâpcu este muzicianul care ne-a ajutat enorm în realizarea acestui proiect. S-a ocupat magistral de compoziție și orchestrație până când, prea devreme și pe neașteptate, Dumnezeu l-a luat de lânga noi.  Folosim instrumente muzicale tradiționale (caval, fluiere, toacă, bucium, tulnic, cimpoi, schalmei, dramba, tilinca, djembe, darbuka, bongos, etc.), dar și instrumente muzicale moderne (chitară electrică, chitară bas, tobe) și așteptăm cu nerăbdare concertul nostru care va avea loc vineri în data de 9 iunie de la ora 18 pe Main Stage la Emabrgo Fest“, spun membrii formației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.