Formația Pragu’ de sus a lansat melodia „Cei care iubim Timișoara”

Formația Pragu’ de sus a lansat melodia „Cei care iubim Timișoara”

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul săptămânii trecute, membrii formației Pragu’ de sus au lansat melodia „Cei care iubim Timișoara”, care va avea parte și de un videoclip în viitorul apropiat. Evenimentul de lansare a acestui single a inclus un concert pe maul Begăi, la Porto Arte, loc unde, ca și în ocaziile anterioare, muzicienii au fost întâmpinați de un public numeros și cald, rectalul fiind condimentat cu numeroase bisuri și aplauze prelungite.

„Este o piesă care vine din scânteia altei piese… care n-a fost terminată.


Inițial melodia era gândită pentru proiectul care aniversa 100 de ani de existență a Politehnicii Timișoara. Atunci am rămas cu ideea în sertar și recent ne-am hotărât să fructificăm ideea asta cumva. Am regândit-o și ne regăsim în piesa asta. Chiar dacă noi locuim în Deva acum, ne-am născut la Timișoara ca trupă. Maternitatea Pragului de sus a fost la Timișoara. Am stat mulți ani aici și suntem legați sufletește de Timișoara, ne simțim bine, venim des și nu e o piesă fake“, a spus solistul formației, Călin Bârcean, despre această melodie.

Formația s-a născut în Timișoara în anul 2003, iar un an mai târziu a avut loc prima apariție publică la Gala „10 ani TeleU”, unde pe scenă au evoluat Călin Bârcean (vocal, chitară, claviaturi), Costel Răsuceanu (bas, voce), Marian Draghia (chitară) şi Constantin Borozan (tobe). Primele compoziții proprii, „Buchet de reverii”, „Te-am căutat” şi „El-Zorab” au fost incluse în debutul discografic al formației care s-a numit „Decupaj sonor“, albumul find înregistrat în studioul lui Vlady Cnejevici din Bucureşti. La sfârșitul anului 2017, trupa s-a calificat în semifinalele concursului Eurovision Romania 2018, cu piesa „Te voi chema“. Formația a cântat în cadrul celei de-a doua semifinale, desfăşurată la Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara, unde pe lângă concurenți spectacolul a mai inclus recitaluri susţinute de Ricardo Caria, Neda Ukraden, Lavinia Răducanu şi Cargo. Cu doi ani în urmă, Pragu de Sus a lansat cel de-al șaselea album din carieră care poartă numele de Să nu urăști nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.