A fost finalizat în sfârșit studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion „Dan...

A fost finalizat în sfârșit studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion „Dan Păltinișanu”. Cât va costa construcția

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș a anunțat că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion care va fi construit pe locul actualului „Dan Păltinișanu” din Timișoara.

CJT a primit documentația aferentă studiului de fezabilitate în ultimele zile ale anului trecut, cu nouă luni întârziere față de termenul stabilit. Chiar și așa, orice lucrare, inclusiv demolarea actualei arene, nu poate fi începută fără aprobarea indicatorilor tehnico-economici în comisiile din cadrul CNI și a Ministerului Dezvoltării.

„Terenul pe care va fi realizată construcția aparține integral Consiliului Județean Timiș, finanțarea a fost atrasă de aceeași instituție, însă demararea lucrărilor depinde de Guvern. Consiliul Județean Timiș este pregătit să acopere toate costurile de demolare, de pregătire a terenului și de asigurare a utilităților, motiv pentru care facem un apel public către Guvernul României să urgenteze aprobarea indicatorilor tehnico-economici și să dea hotărârile care permit începerea lucrărilor. Zic «facem apel» deoarece susțin solicitările suporterilor, ale familiilor care au juniori care se antrenează și, nu în ultimul rând, înțeleg nevoia organizatorilor de evenimente care depind de existența unui spațiu care să facă posibile evenimentele de anvergură, în interiorul orașului”, a transmis Alin Nica.

„Stadionul nou este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în Timișoara, va costa peste 137 milioane de euro și va avea 32 mii de locuri.


Consiliul Județean Timiș va contribui, din buget propriu, cu 7 milioane de euro. Noul stadion va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului Timiș”, mai spune mesajul lui Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.