Horea Crișovan reprezintă Timișoara în cadrul unuia din cele mai importante târguri...

Horea Crișovan reprezintă Timișoara în cadrul unuia din cele mai importante târguri muzicale din Italia, Padova Guitar Show

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Horea Crișovan va susține mai multe momente artistice în cadrul unuia dintre cele mai importante târguri muzicale din Italia la sfârșitul acestei săptămâni, aparițiile sale din cadrul Padova Guitar Show urmând să se desfășoare sâmbătă la standul Lucenò Guitars și o zi mai târziu la standul celor de la Manne guitars.

„Pentru mine orice apariție în țara cu cel mai mare număr de muzicieni talentați pe metru pătrat – Italia – este o mare bucurie și o mare lecție de viață și de muzică. Fie că e un «birthday jam session», cum a fost la ziua lutierului de la Manne, Andrea Ballarin, fie că e în cadru foarte oficial și de super high level cum este Padova Guitar Show, cea mai mare expoziție de acest gen din peninsulă. Ce mă încântă? Spectatorii sunt majoritatea muzicieni, cunoscători și consumatori de artă. Este un popor elegant și meloman. Fie că am fost în concert cu ABRA sau la vreun expo, m-am simțit ca acasă. Cu tristețe o spun – uneori chiar mai bine decât acasă, unde mi se sugerează elegant uneori că «nimeni nu e profet în țara lui». Fiecare notă original cântată este sorbită din priviri și apreciată și fiecare zâmbet pe care îl primești este sincer. Faptul că le înțelegi cultură și le accepți foamea de muzică bună îi transformă în cei mai gentili prieteni“, a spus artistul timișorean născut în 22 februarie 1973.

O altă veste bună din tabăra lui Horea Crișovan este aceea că în cursul acestei veri formația sa reunită sub numele de Vandercris va susține câteve concerte în Europa, unul dintre acestea urmând să se desfășoare în cadrul festivalului Musica sulle Boche din Sardinia.

„Participarea mea sub Manne Guitars, Luceno Guitars, Reference cables, Ministeve pickups system, Mezzabarba amps ( de data această prezenți doar la standul Reference) este un «warm-up» la participarea VanDerCris în 30 august în Sardinia la Musica sulle Bocche – festival internațional de jazz și world music.


Sunt sincer nerăbdător să împărtășesc muzica din sufletul meu prin cele câteva concerte VanDerCris prin Europa în această vară. Ca muzică de prezentare în Padova – sau ca «backing tracks» voi folosi fragmente din concertele de la Gărâna Jazz ale VanDerCris. Așadar colegii mei vin și ei cu mine virtual. The time is near! Și că să închei într-un ton relaxat, mă distram cu un amic de al meu chitarist italian de mare valoare că dacă chitaristul de pe locul 1.000 din top 1.000 la chitară în Italia trece granița la Nădlac devine cel mai bun chitarist din România. A presto! Numărul 1.001 e gata pentru Padova“, a mai spus Horea Crișovan despre prezența sa la acest important eveniment din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.