Începe amenajarea unui traseu omologat spre peștera partizanilor anticomuniști din Banat (foto)

Începe amenajarea unui traseu omologat spre peștera partizanilor anticomuniști din Banat (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1306205620">

Asociația „Acasă în Banat” și-a propus ca în parteneriat cu mai multe instituții publice și private și cu ajutorul voluntarilor să amenajeze primul traseu omologat din zona Oraviței, și anume cel care duce la Piatra Rolului, în Munții Aninei, Peștera Rolului fiind cunoscută ca unul din locurile de taină unde se întâlneau partizanii care au organizat rezistența anticomunistă din Munții Banatului. Curățarea acestuia și primele marcaje – un cerc albastru – vor fi făcute sâmbătă, 6 mai, urmând ca, într-o a doua etapă, să se finalizeze marcajele și să se monteze panourile indicatoare.

Traseul, care este un circuit de dificultate medie ce pornește de la altitudinea de 251de metri și ajunge până la 981 de metri, are o lungime de 14,5 kilometri și poate fi parcurs în aproximativ opt ore. El pornește din Ciclova Montană – de la cantonul moara Ekl – continuă pe valea Ciclovei pe drumul spre mănăstirea Călugăra iar mai departe la cascada de la Piatra Moale, trecând pe la cantonul silvic Poiana Iulii, și ajunge la Piatra Rolului, de unde poate fi admirată întreaga vale a Carașului, iar în zilele senine, chiar Dunărea. Pe traseu se mai află Peșterile Elena și Lenuța și Gorunul cu Icoană, iar drumul de coborâre trece pe sub Cleanțurile Rolului și continuă pe o potecă al cărei capăt este la Oravița Montană.

Zona este cunoscută pentru numeroasele sale povești și legende, pentru locurile considerate sacre și pentru frumusețile naturale, cu minunate peisaje, care așteaptă să fie descoperite de toți cei care iubesc natura, drumețiile și istoria acestor locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.