Inundații în Banat. Mașini luate de viitură pe o stradă din Reșița...

Inundații în Banat. Mașini luate de viitură pe o stradă din Reșița (video)

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) avertizează că este pericol de inundații pe mai multe râuri din județele Timiș și Caraș-Severin. Specialiștii au emis un cod portocaliu. Alerta este valabilă luni, până la ora 22:00.

Avertizarea s-a concretizat la Reșița, unde mai multe străzi au fost inundate. Pe strada Mihail Kolgălniceanu, viitura a „mutat” mai multe autoturisme din loc.

„La nivelul județului Caraș-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situației actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate. În momentul de față, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.


În prezent se acționează cu 4 motopompe în următoarele locații: patru străzi din municipiul Reșița, trei străzi din cartierul Țerova, cartierul Doman, cartierul Secu. Pana în prezent nu sunt persoane în pericol”, a transmis ISU Caraș-Severin.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație”, scrie în mesajul INHGA.

Sunt vizate râurile din „bazinele hidrografice Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia, județele Timiș și Caraș – Severin”, au explicat specialiștii.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bârzava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Secu – amonte S.H. Moniom, au precizat reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.