Lansarea discului „Zeuții” la Timișoara: „Față de album, concertele noastre au o...

Lansarea discului „Zeuții” la Timișoara: „Față de album, concertele noastre au o latură mult mai experimentală și improvizată“

0
DISTRIBUIȚI

Concertul de lansare a albumului „Zeuții”, disc realizat de Iordache după poemele lui Florin Dumitrescu, va avea loc joi, 18 mai, de la ora 21, la Aethernativ în Timișoara.

„«Zeuții» este un album inspirat de câteva poeme ale prietenului meu Florin Dumitrescu, majoritatea apărute în cartea sa «Dodii». Am început să scriu muzica în toamna lui 2019, într-un context care între timp a dispărut. M-a inspirat chiar poemul «Zeuții», cel mai lung dintre ele. Din cauza situației sanitare, am înregistrat în condiții de izolare aproape totală în decursul anilor 2020 și 2021, acasă la mine, cu un laptop, un microfon și un controller MIDI. Am cântat la voce eu însumi (deși planul inițial era altul), m-am acompaniat la pian electric (deseori, nefiind pianist, am recurs la programarea MIDI pentru pasajele mai dificile, dar cele câteva improvizații și părțile repetitive sunt înregistrate în timp real), și am mai cântat la saxofon, percuție și Blockflöte. Am avut-o ca invitată pe vocalista Diana Miron, iar fiica mea, Medicine Madison, a cântat la vioară și vioară tenor și a realizat grafica și designul coperții. Florin Dumitrescu a recitat poemul «Verde crunt», iar mixajul a fost realizat de Uțu Pascu. Albumul continuă, de această dată din perspectiva lui Florin, atmosfera Suitei Titan, deoarece am ales poemele care erau despre cartierul unde am copilărit amândoi“, a spus Mihai Iordache.

Artistul s-a născut în Bucureşti, în cartierul Titan (Balta Albă) în 1967 și a avut prima apariție în public în 1986 la un jam-session în cadrul Festivalului de Jazz de la Costineşti, alături de Garbis Dedeian, Eugen Gondi, Anca Parghel și Harry Tavitian.


În anul 2009 Mihai Iordache a pus bazele casei de discuri mi-am înfiinţat propria casă de discuri, Fiver House Records, iar în februarie 2019 a lansat albumul Suita Titan.

„Începând din acest an am început să prezint albumul sub forma unui spectacol cu același nume, alături de Diana Miron la voce și vioară și Albert Tajti la pian electric. Lansarea am făcut-o la barul bucureștean Trei Bețivi, care a și contribuit substanțial la campania de strângere de fonduri pentru realizarea CD-ului. Am mai cântat într-o formulă extinsă (cu Tavi Scurtu la tobe și Ami Crișan și Vasilia Stoichkova la voci adiționale) la Brașov, la invitația Universității Transilvania în cadrul programului Chamber Jazz, apoi, în formulă de trio, la Târgu Mureș și Cluj. Față de album, concertele noastre au o latură mult mai experimentală și improvizată, ceea ce se va întâmpla, mai mult ca sigur, și la Aethernativ. CD-ul «Zeuții» a fost produs într-o serie foarte limitată, de doar 100 de exemplare, strict pentru cei care l-au cumpărat, și conține și un mic volum cu poemele lui Florin Dumitrescu, care au inspirat muzica și cu colajele foto create de Medicine Madison. În schimb, varianta digitală poate fi descărcată de pe pagina mea de Bandcamp“, ne-a mărturisit Mihai Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.