Manifestație de amploare pentru infrastructură sportivă în Timișoara (foto și video)

Manifestație de amploare pentru infrastructură sportivă în Timișoara (foto și video)

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 2.000 de persoane au participat astăzi la marșul organizat de Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”, un protest la adresa stării deplorabile a infrastructurii sportive și a lipsei investițiilor în acest sens din partea autorităților locale și naționale.

În Piața Unirii s-au adunat încă dinainte de ora 17 copii şi reprezentanți ai numeroase cluburi sportive, începând de la fotbal (Ripensia, Poli, CFR, Auto, Atletico sau Galaxy) și rugby (Warriors), până la baschet și fotbal american, reprezentate şi de fani, dar și de antrenori sau jucători de toate vârstele. Au fost prezenți și skaterii, care nu au fost impresionați de anunțul recent al primăriei privind construcția unui nou skatepark.

Coloana de circa peste 1.500 de persoane a pornit după ora 19.15 (amânare pricinuită de vizita preşedintelui Germaniei) în marș spre Piața Victoriei, trecând apoi prin fața Primăriei Timișoara și ajungând în cele din urmă la Consiliul Județean Timiș.


Pe Bd. CD Loga numerosul grup a rezistat ploii torenţiale şi şi-au întărit declaraţiile: „Ole ole, ola ola, Respectaţi Timişoara!”.

Organizatorii acțiunii consideră că, indiferent de culoarea politică, autorităţile locale şi judeţene s-au arătat nepăsătoare sau incompetente, nereuşind să concretizeze niciun proiect de stadion ori sală polivalentă nouă la peste 30 de ani de la Revoluţie. Scandarea „Toate partidele, aceeaşi mizerie!”, a răsunat atât în centru, cât şi în apropierea Prefecturii. Lumea din Piaţa Operei a fost surprinsă de coloana mare de oameni, fiecare în culorile preferate, care a ocupat la un moment dat întreaga promenadă „Alba Iulia”. La CJT, un suporter a cerut scandări împotriva şefului instituţiei, Alin Nica, dar suporterii au păstrat tonul până la urmă civilizat până la capăt. Şi în faţa clădirii Operei şi la Consiliul Judeţean au fost desfăşurate mesajele „Timişoara – Anti – Sistem / Nu Anti Performanţă” şi „Timişorenii vor infrastructură / Nu doar pe hârtie şi din gură” (semnate Frenetic Ultras).

Printre figurile mai cunoscute prezente în piaţă, dar şi la marş, s-au numărat Dan Alexa, antrenorul Tavi Popescu, Dan Păltinişanu jr., Cristi Scutaru, dar şi mulţi tineri ai Politehnicii (precum Fabian Marincu) ori Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.