O echipă de elevi din vestul țării va reprezenta România la cea...

O echipă de elevi din vestul țării va reprezenta România la cea mai prestigioasă competiție mondială de robotică

0
DISTRIBUIȚI

Echipa „Delta Force” de la Liceul Național de Informatică din Arad, a fost desemnată să participe la cea mai prestigioasă competiție mondială de robotică, First Global Challenge, care va avea loc la Singapore între 7 și 10 octombrie, unde va reprezenta România alături de echipe din alte 190 de țări.

În cursul acestui an, echipa Delta Force  a obținut mai multe rezultate remarcabile, printre care titlul de Căpitan de Alianță Finalistă la Campionatul Național FIRST Tech Challenge Romania – 2023 și titlurile de Căpitan al Alianței Finaliste și Industrial Design Award sponsorizat de General Motors, la competiția internațională de robotică FIRST Robotics Competition (FRC) – Bosphorus Regional – Istanbul, Turcia – 2023.


După titlul de campioană mondială „First Tech Challenge” obținut în primăvara anului 2022, această participare reprezintă o nouă provocare pentru prima echipă FRC din România.

Olimpiada de robotică de la Singapore promovează domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) iar tema propusă în acest an este energia regenerabilă și rolul ei în societate. Participanții au de construit un robot care, într-o lume virtuală, poate produce hidrogen, folosit apoi pentru stocarea, transportul și convertirea energiei. Echipa arădeană este deja  în căutarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.