O nouă ediție a proiectului „Dans Nomad”, la Timișoara. Vor fi spectacole...

O nouă ediție a proiectului „Dans Nomad”, la Timișoara. Vor fi spectacole în patru cartiere (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată în acest an, compania de dans contemporan Unfold Motion  aduce în patru cartiere timișorene proiectul „Dans Nomad”, aflat la cea de-a IV-a ediție și parte a programului „Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii”, momente coregrafice cu acompaniament muzical. Reprezentațiile vor avea loc între 22 și 25 mai, în parcul din cartierul Dacia, în parcul Lidia, piața Traian și parcul Uzinei, compozițiile de dans fiind inspirate din realitatea socială și cotidiană a locurilor vizitate.

În 26 mai, de la ora 19:00, finalul acestei ediții va fi marcat de un spectacol de dans contemporan și muzică la bastionul Theresia. Intitulat „Dans Nomad retrospectiv”, acesta include momente din prestația dansatorilor și muzicienilor în cele cinci localități care au avut parte de reprezentații în acest an: Lugoj, Jimbolia, Cărpiniș, Dumbrăvița și Timișoara. După spectacol, la ora 20:00, în holul muzeului de istorie de la etajul I, va avea loc vernisajul expoziției „Dans Nomad retrospectiv”, o expoziție de fotografii și video de la spectacolele din acest an realizate de Lorena Dumitrașcu și impresii ale spectatorilor și participanților la ateliere, în acompaniamentul muzicienilor Cristina Pădurariu, Nicolae Dobrovicescu și George Allen, momentul muzical fiind regizat de Corina Andrian. Expoziția va fi deschisă între 27 mai și 3 iunie, și va putea fi vizitată între orele 10:00 și 18:00.

Maria Beatrice Tudor, inițiatoarea proiectului „Dans Nomad”, este de părere că ediția din acest an „a format o echipă de artiști puternică prin diversitate, doritoare să ofere spectacole de dans și muzică live care să rămână în amintirea publicului, de la mic la mare.


Reacțiile au fost variate, de la interes, la entuziasm dar și uimire și îndrăzneală. În același timp, localitățile vizitate au fost explorate prin lentila camerei de filmat și a aparatului foto de către cele două artiste: Corina Andrian și Lorena Dumitrașcu, reflectând trecerea artiștilor nomazi prin acele locuri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.