Operațiune antimafia în mai multe țări din Europa. Peste 150 de persoane...

Operațiune antimafia în mai multe țări din Europa. Peste 150 de persoane care au legături cu „Ndrangheta” au fost arestate

0
DISTRIBUIȚI

Peste 150 de persoane care ar avea legături cu cel mai puternic grup mafiot din Italia au fost arestate în mai multe țări din Europa, potrivit Sky News.

Peste 150 de persoane au fost arestate în Germania, Spania și Italia, după o investigație care a ținut trei ani și a vizat un puternic grup mafiot italian.

Anchetatorii italieni și belgieni cred că membrii grupului de crimă organizată „Ndrangheta” au transportat aproape 25 de tone de cocaină între octombrie 2019 și ianuarie 2022. De asemenea, grupul este bănuit că a spălat peste 22 de milioane de euro din Calabria, Italia, până în Belgia, Olanda și America de Sud.

Ndrangheta are sediul în regiunea sudică a Calabriei și a depășit Cosa Nostra devenind cel mai puternic grup mafiot din Italia.

Poliția italiană a fost susținută de elicoptere, în timp ce a făcut 108 arestări în diferite orașe din țară, au anunțat autoritățile prin intermediul unui comunicat.


Alte 15 de persoane au fost arestate în orașul Genova din nord-vestul Italiei.Persoanele arestate sunt acuzate, printre altele, de asociere cu mafia, trafic de droguri și arme și spălare de bani.

În paralel, numeroși polițiști germani au fost implicați în percheziții care au dus la arestarea a zeci de suspecți. Printre cei arestați în Germania sunt patru persoane în Bavaria, 15 în Renania de Nord-Westfalia și 10 în landul Renania-Palatinat. Poliția din Bavaria a declarat că arestările au fost rezultatul a mai mult de trei ani de anchetă în „Operațiunea Eureka”.

Un bărbat a fost arestat și în orașul Malaga din sudul Spaniei, ca parte a investigației coordonate, a declarat poliția spaniolă.

Ancheta coordonată a fost efectuată de anchetatori din Germania, Belgia, Franța, Italia, Portugalia și Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.