Percheziţii în vestul țării, la o grupare infracțională specializată în trafic de...

Percheziţii în vestul țării, la o grupare infracțională specializată în trafic de migranți

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, au efectuat șapte percheziţii domiciliare în judeţul Caraș-Severin într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi.

„Urmare a unor acțiuni operative ale poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în luna august 2022 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de trafic de migranți.


În urma perchezițiilor efectuate în data de 17 mai 2023, trei persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. În fapt, persoanele au fost implicate într-un caz de trafic de migranţi înregistrat în august 2022 la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș, atunci când poliţiştii de frontieră au depistat pe raza localității Răcășdia, într-o autoutilitară, opt cetățeni din India, toţi bărbați cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care au declarat că au venit din Serbia cu intenția de a ajunge într-o ţară din spațiul Schengen”, a transmis ITPF Timișoara.

În cursul zilei de ieri, față de cele trei persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi în formă continuată.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.