Politehnica Femina a câştigat cu emoţii la Odorheiu Secuiesc. Urmează „finala” cu...

Politehnica Femina a câştigat cu emoţii la Odorheiu Secuiesc. Urmează „finala” cu „U” Cluj

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara Femina / Facebook (arhivă)

Politehnica Timişoara a fost aproape să piardă un avantaj mare pe care-l are înaintea duelului direct, mai mult ca sigur pentru titlu, cu „U” Cluj. Alb-violetele s-au impus azi greu, cu 2-1, pe final, pe terenul ultimei clasate din play-off – Vasas Femina.

Timişorencele, lipsite de aportul căpitanei Teo Meluţă, au început foarte bine, având 1-0 din minutul 15 în urma acţiunii Roxanei Mirea, finalizată cu lat în stânga portăriţei gazdelor.


Dar bănăţencele au irosit apoi mai multe ocazii de a se distanţa pe tabelă la Odorheiu Secuiesc. Mai mult, din minutul 41 au evoluat în inferioritate numerică după un henţ stupid comis de Dincă-Vuia în faţa propriului careu. Gazdele au egalat după pauză, în minutul 51, cu un şut bun trimis de Maria Ferreira de Macedo, care a surprins-o puţin avansată pe Roşu.

Deşi în inferioritate numerică, elevele lui Mirel Albon s-au aruncat în atac, dar au ratat incredibil în mai multe situaţii, având inclusiv şi câteva bare. În fine, golul a venit la o acţiune a Melisei Şodinca, încheiată cu o deviere la colţul lung. Dar la 2-1 pentru Poli, în prelungiri, o nouă fază stupidă, un faul acordat uşor putea aduce mingea în poarta cam ferită în rest de faze periculoase a oaspetelor. A fost o nouă bară şi apoi s-a încheiat duelul care putea lăsa alb-violetele doar cu opţiunea victoriei în ultima rundă.

Aşadar, duminică, 28 mai, de la ora 13.00, va fi o adevărată finală a Ligii I feminine pe „Ştiinţa”, acolo unde Poli Timişoara, ajunsă acum la 55 de puncte, are şi varianta egalului, dacă clujencele, multiplele campioane de la Universitatea, înving mâine, aşa cum arată toate calculele logice, pe a 5-a clasată, Banat Girls (Comloşu Mare). În acest caz ardelencele ar rămâne la un punct în spatele alb-violetelor. Dacă ar pierde duminică „U”, greu de crezut, polistele ar fi practic campioane.

Politehnica: Roşu – Dincă, Bratu, Codrescu, Corneil, Sucilă (cpt.), Mirea, Roşu, Jivan, Cakovic, Mihăilesc. Au mai intrat: Şodincă, Ienovan, Kurja, Araujo şi L. Grigore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.