Politehnica Timişoara nu a putut opri hegemonia Clujului la fotbal feminin. Eşec...

Politehnica Timişoara nu a putut opri hegemonia Clujului la fotbal feminin. Eşec în „finală” şi atmosferă de meci mare pe „Ştiinţa” (foto şi video)

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara îşi permitea şi o remiză în duelul direct din ultima etapă cu multipla campioană „U” Olimpia Cluj. Programat pe „Ştiinţa”, acasă, alb-violetele au fost susţinute de circa o mie de spectatori, probabil un record cel puţin pentru acest sezon al Ligii I. Entuziasmul din tribune nu le-a putut ajuta însă pe fetele pregătite de Mirel Albon, care au cedat, scor 1-3 (0-2), şi s-au ales doar cu argintul.

Poli nu a început rău, dar „U” a pus apoi stăpânire pe joc. Mai experimentatele jucătoare oaspete au deschis scorul după 20 de minute din meci prin Ioana Bălăceanu, cu o finalizare la colţu lung. A venit rapid şi golul de 0-2, marcat de Cristina Codrescu (min. 29), după o naivitate în apărarea timişoreană. Alb-violetele nu s-au regăsit pe finalul primei părţi, fiind prea departe de careul ardelencelor.

În ciuda evoluţiei scorului, entuziasmul nu a dispărut din tribune. „Ştiinţa” s-a dovedit iată incomod şi neîncăpător şi pentru fotbalul feminin(, ştiindu-se deja problemele grave ale infrastructurii sportive din oraş). Alb-violetele nu au cedat lupta şi chiar dacă nu au fost foarte inspirate în preajma careului advers, au băgat „material” şi au fost răsplătite cu aplauze. Din păcate, o nouă greşeală, în propriul careu, le-a îndepărtat de obiectiv. A fost 0-3 din minutul 61, când Mihaela Ciolacu, una dintre cele mai bune jucătoare ale naţionalei, a trimis pe mijloc din penalty. Peste doar cinci minute s-a dictat lovitură de pedeapsă pentru henţ în celălalt careu. A executat Teo Meluţă iar portăriţa Pop Ganea, care nu se afla cu niciun picior pe linie, avansând mult înaintea execuţiei, a respins în corner. Execuţia nu s-a repetat de către brigada feminină, care a iritat destul de mult publicul prin unele decizii, dar în continuarea fazei, după lovitura de colţ a ieşit şi golul de onoare timişorean. Genoveva Roşie a reluat sub bară şi goalkeeperul oaspeţilor a respins în propria bară şi mingea a intrat în cele din urmă în poartă. Poli a forţat pe final golul care să o reapropie de medalia de aur, dar nu a mai reuşit să înscrie nici măcar o dată.

La final clujencele (57 puncte) s-au bucurat cu micuţa galerie sosită de sub Feleac, dar alb-violetele, în ciuda dezamăgirii şi lacrimilor, au fost chemate la salut de suporterii polişti veniţi în număr mare, precum la jocurile băieţilor din Liga 2 (în vremurile bune).

Premierea timişorencelor, care au adunat 55 de puncte, a fost făcută de Florin Bătrânu. Prin golul de azi, Mihaela Ciolacu a ajuns la cota 33 de goluri marcate şi a luat premiul cuvenit golgheterului. Campioanele au fost premiate de Cristian Dulca. Este al 12-lea la rând cucerit de ardelence, care vor reprezenta România în preliminariile Champions League. Nu există la feminin o a doua competiţie continentală. Pe 3 în campionat s-a clasat Carmen Bucureşti (49 pt.).

Politehnica: Cîmpean – Codrescu, Meluţă, Kurja, Jivan, Ienovan, Sucilă, Mirea, G. Roşie, A. Bratu, Corneil. Antrenor: Mirel Albon.

„U” Cluj: Pop Ganea – Stamate, Sigheartău, Botojel, Giurgiu, Bortan, Ciolacu, Bâtea, Bălăceanu, Ţabur, C. Marcu. Antrenor: Constantin Olariu.

„Am început timid, am început cu frică. Clujul a ştiut să profite de aceste lucruri. Am spus, eu pe ei îi văd favoriţi, au jucătoare cu sute de meciuri la echipa naţională, cu zeci de meciuri în Champions League, au mai trăit astfel de meciuri, poate şi mai grele. Ştiu să gestioneze anumite momente. Noi am avut momentele noastre bune, nu am ştiut să gestionăm. Dorinţa de a câştigat, de a reuşi, a fost mult prea mare, şi a devenit ca o frână. Mi-aş fi dorit să fie mult mai mare bucuria de a juca, de a avea acest privilegiu să joci cu trofeul pe masă. Să sperăm că vom reuşi să continuăm acest proiect la nivelul la care îmi doresc eu. Eu sunt foarte decis să continuăm la un nivel superior. Vom continua să promovăm tinere din zonă sau care vin la noi. Vom continua să fim o echipă care-şi doreşte foarte mult. Clar campionatul viitor va fi mult mai puternic şi mult mai echilibrat. Mai apar echipe puternice, dar eu vă garantez că Poli Timişoara va fi una dintre echipele protagoniste ale campionatului… Ne-am dori, după locul 3 campionatul trecut, locul 2 acum, locul 1, dar nu e nimic garantat. Vom face tot ce depinde de noi să ne luptăm pentru titlu şi sezonul viitor”, a declarat managerul Mirel Albon.

Tehnicianul alb-violetelor nu exclude şi schimbări importante în lot: „Sunt jucătoare poate nemulţumite că au jucat prea puţin. Sunt jucătoare care au oferte din străinătate. Nu ne putem pune în calea dezvoltării lor sau a unei cariere… Probabil ne vom stabili strategia până în 15 iunie”.

Pentru Poli campionatul la senioare s-a încheiat, dar la nivel de junioare echipa alb-violetă e încă în cărţi pentru titlurile naţionala la U17 şi U15, cel din urmă fiind deţinut chiar de Politehnica Femina.

„E un sentiment de bucurie foarte pronunţat din cauza faptului că am avut un campionat greu.


Am făcut şi noi nişte greşeli în tur, când am pierdut la masa verde, apoi am avut o înfrângere cu Carmen acasă şi lucrul acesta a făcut să fie mult mai greu… cred că e primul an în care suntem pe locul 2 până la ultima etapă. Cred că echipa noastră are cumva un lucru care face diferenţa cu celelalte echipe, are un spirit de învingător ridicat şi valoare şi totul curge atunci în favoarea noastră. Personal, da, dar după o analiză şi discuţii în cadrul echipei şi clubului, am decis că mergem până la capăt iar fetele au arătat un caracter deosebit şi am făcut ca lucrurile să fie în favoarea noastră. Cu siguranţă va fi un lucru pozitiv când se fac investiţii, se aduc şi jucătoare străine, care dau calitate, la campionat. Când ai 4-5 echipe bune, cum ar fi play-off, e ok şi sper ca lucrurile să se vadă şi la echipa naţională. Poli a jucat mai retras şi a încercat să joace pe spaţiile libere, dar noi am fost pregătiţi. Am stat destul de bine în teren…”, a spus şi Constantin Olariu, antrenorul clujencelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.