Prim-ministrul anunță reducerea cu 10% a cheltuielilor ministerelor și înghețarea angajărilor la...

Prim-ministrul anunță reducerea cu 10% a cheltuielilor ministerelor și înghețarea angajărilor la stat

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Ciucă a anunțat luni reducerea cu 10% a cheltuielilor ministerelor la bunuri și servicii, oprirea achizițiilor de autovehicule, de mobilier, precum și a altor cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice. Vor fi înghețate angajările la stat, cu excepția învățământului și sănătății.

Premierul Nicolae Ciucă spune că a încheiat, împreună cu partenerii de coaliție, discuțiile pe măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Am decis să reducem cu 10% cheltuielile ministerelor la bunuri și servicii, să oprim achizițiile de autovehicule, de mobilier, precum și alte cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice.


Vom îngheța angajările la stat, bineînțeles ținând cont că învățământul și sănătatea au, în continuare, nevoie de personal. Am stabilit că este necesară o reducere la jumătate a numărului consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamental. Tot în coaliție, am decis și introducerea lanțului scurt de aprovizionare, un sistem cu beneficii de ordin economic, social, de mediu și de sănătate. Mai precis, în acest circuit activitatea economică se desfășoară în zona de producție sau în vecinătatea acesteia și se realizează prin mijloace ecologice şi sustenabile de producție agroalimentară”, spune Ciucă.

Concret, prin această măsură vânzarea se va face de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari.

În plus, entitățile publice care desfășoară activități de alimentație publică (cantine școlare, unități militare, cantine spitalicești etc.) vor achiziționa alimente din vecinătate, conform unor reguli bine stabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.