PSD vrea să păstreze Ministerul Transporturilor și propune PNL să preia un...

PSD vrea să păstreze Ministerul Transporturilor și propune PNL să preia un minister de la UDMR

0
DISTRIBUIȚI

PSD vrea „cu orice preț” să păstreze Ministerul Transporturilor și propune PNL să preia un minister de la UDMR, spun pentru Mediafax surse participante la ședința liderilor Coaliției, în cadrul căreia se discută despre rotativa guvernamentală de la finalul lunii.

„Suntem poticniți în negocieri pentru că PSD vrea cu orice preț Ministerul Transporturilor. PSD spune: vrem Transporturile, deci luați un minister de la UDMR”, au declarat pentru Mediafax surse participante la ședința liderilor Coaliției.

Liderii PSD, PNL și UDMR s-au reunit pentru a renegocia protocolul coaliției de guvernare.

Potrivit unor surse politice, discuțiile vizează un guvern format din 18 ministere.


Ministerele Sportului și Familiei ar urma să fie comasate, precum și cele ale Turismului și Economiei. UDMR ar urma să primească două ministere și un post de vicepremier. Conform surselor citate, premierul Nicolae Ciucă nu a anunțat dacă va rămâne în Executiv sau dacă va prelua funcția de președinte al Senatului.

„Chestiunile legate de împărțirea ministerelor, de cine și cum face Coaliția sunt chestiuni care se negociază între partide. Nu este o negociere la care trebuie să participe președintele statului, însă așteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare, să se intre efectiv în procedurile care se vor finaliza, sper, în puține zile cu un nou Guvern prin care se realizează așa numita rotație, adică prim-miniștrii să se schimbe și ministerele să se ocupe cu oameni performanți”, spunea miercuri președintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.