Război în Ucraina, ziua 433. Kievul a fost atacat cu drone UPDATE...

Război în Ucraina, ziua 433. Kievul a fost atacat cu drone UPDATE Rusia acuză grupuri din Ucraina că au încercat să atace Kremlinul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Un atac cu drone lansat de ruși în noaptea de marți spre miercuri a vizat orașul Kiev și regiunea Dnipro.

Atacul este cel de al treilea din ultimele șase nopți, spun ucrainenii. O dronă a lovit o clădire din regiunea Dnipro, au anunțat autoritățile ucrainene, citate de Sky News.

Comandamentul Forțelor aeriene din Ucraina a mai anunțat că forțele sale au distrus 21 din cele 26 de drone de origine iraniană lansate de ruși. De asemenea, oficialii de la Kiev au declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus dronele trimise peste oraș.

„Toate țintele inamice au fost identificate și doborâte în spațiul aerian din jurul capitalei”, a transmis administrația militară de la Kiev pe Telegram.

Nu există informații despre eventuale victime și pagube.


La Kiev și în regiunea înconjurătoare, sirenele de raid aerian au sunat timp de câteva ore, au precizat oficialii ucraineni.

UPDATE Grupuri din Ucraina au încercat să atace cu drone sediul Preşedinţiei Rusiei, au anunţat miercuri autorităţile ruse, denunţând un „act terorist”, în contextul conflictului militar izbucnit prin invazia militară rusă.

„În cursul nopţii, regimul de la Kiev a încercat să atace cu drone sediul Kremlinului. Au fost utilizate două vehicule aeriene fără pilot, care au fost doborâte, prin utilizarea sistemelor radar. Nu au fost raportate daune”, a comunicat Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei Interfax.

Kremlinul consideră incidentul drept un „act terorist” care l-ar fi vizat pe preşedintele Vladimir Putin, potrivit agenţiei The Associated Press. „Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta în momentul potrivit şi în locul potrivit”, a avertizat Preşedinţia Rusiei.

Administraţia Ucrainei nu a făcut, deocamdată, niciun comentariu pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.