Război în Ucraina, ziua 436. 45 de prizonieri ucraineni, inclusiv luptători de...

Război în Ucraina, ziua 436. 45 de prizonieri ucraineni, inclusiv luptători de la Mariupol, revin acasă UPDATE Şase morţi în urma unui bombardament la Herson

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1812166276">
Foto: arhivă

45 de prizonieri de război s-au întors în Ucraina, a declarat sâmbătă, pe Telegram, șeful biroului prezidențial ucrainean, Andriy Yermak.

„O veste grozavă astăzi. Se întorc acasă 45 de oameni ai noștri. 42 de bărbați și 3 femei, apărători ai Azovstal”, a declarat Yermak, făcând referire la uzina siderurgică Azovstal, care a fost timp de săptămâni întregi ultima mare rezistență în orașul ucrainean Mariupol după invazia pe scară largă a Rusiei.

Printre prizonierii de război care s-au întors se numără 35 de soldați și sergenți, plus 10 ofițeri, a precizat Yermak, conform CNN.

Postarea oficialului nu a inclus detalii despre modul în care Ucraina a obținut eliberarea prizonierilor, dar schimburile de prizonieri între Rusia și Ucraina au avut loc periodic pe tot parcursul conflictului.

UPDATE Șase muncitori ucraineni care lucrau la deminare au fost uciși sâmbătă după ce echipa lor a fost ținta unui bombardament rusesc în regiunea Herson.

Atacul a rănit alte două persoane, inclusiv o femeie paramedic, a raportat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență, relatează The Kyiv Independent.

23 de persoane au fost ucise și 46 rănite într-un atac asupra orașului Herson la 3 mai, a raportat guvernatorul Oleksandr Prokudin la 4 mai.

Orașul Herson și așezările din jur au fost supuse unui tir constant de artilerie rusă de când au fost eliberate în noiembrie, forțele rusești retrăgându-se pe malul estic al râului Dnipro.

Autoritățile din Herson se pregătesc să evacueze locuitorii dacă regiunea va fi supusă unor bombardamente și mai intense.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.