Război în Ucraina, ziua 437. Atacuri ale ucrainenilor, raportate pe teritoriul Rusiei...

Război în Ucraina, ziua 437. Atacuri ale ucrainenilor, raportate pe teritoriul Rusiei UPDATE Civili răniţi într-un atac în regiunea Harkov

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Forţele militare ucrainene au atacat, în cursul nopţii, locuinţe şi infrastructură civilă în regiunea rusă Belgorod, acuză autorităţile regionale, citate de cotidianul Le Monde.

Atacurile ucrainene au vizat localitatea rusă Spodariuşino, situată la doi kilometri de frontiera Rusiei cu Ucraina. Un gazoduct local a suferit avarii, la fel şi liniile de înaltă tensiune şi o casă, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, citat de cotidianul Le Monde.

„Cel mai important lucru este că nu sunt victime”, a subliniat oficialul rus.

Ucraina a efectuat încă de la începutul invaziei militare ruse atacuri asupra regiunii ruse Belgorod. Kievul nu recunoaşte aproape niciodată responsabilitatea pentru atacurile efectuate pe teritoriul Rusiei. Însă unii oficiali ucraineni au explicat că atacurile asupra infrastructurii ruse se înscriu în pregătirile pentru lansarea contraofensivei militare, conform cotidianului Le Monde.

UPDATE Autorităţile ruse au anunţat, duminică, distrugerea a 22 de drone ucrainene, în zona Mării Negre, oprind un atac asupra regiunii Crimeea, anexată în 2014, informează agenţia Reuters.

Conform autorităţilor ruse, forţele militare ucrainene au lansat dronele pe deasupra Mării Negre, pentru atacarea unor obiective din Crimeea.


Sistemele antiaeriene ruse au distrus 22 de drone, au transmis autorităţile militare ruse.

Ucraina nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

În plus, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunţat, conform site-ului Tagesschau.de, că a dejucat un atac aerian ucrainean care viza o bază aeriană situată în localitatea Severni, în regiunea Ivanovo. O dronă ucraieană echipată cu explozibil a fost doborâtă, iar un individ acuzat de pilotarea de la sol a aparatului a fost arestat.

UPDATE 2 Cel puţin cinci persoane au fost rănite în urma unui atac cu rachete lansat de forţele militare ruse asupra unei localităţi din regiunea Harkov, în estul Ucrainei, informează agenţia Ukrinform şi cotidianul Le Monde.

Oleg Sinegubov, şeful Administraţiei militare regionale, a declarat că armata rusă a lansat rachete de tip S-300 asupra localităţii Balaklia.

„Inamicul a lansat rachete asupra orăşelului Balaklia, în districtul Izium. Conform informaţiilor preliminare, o rachetă de tip S-300 a lovit o parcare”, a acuzat oficialul ucrainean.

Cel puţin cinci persoane au fost rănite, două fiind în stare gravă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.