Război în Ucraina, ziua 441. Kievul susține că a îndepărtat rușii din...

Război în Ucraina, ziua 441. Kievul susține că a îndepărtat rușii din Bahmut UPDATE O persoană ucisă în bombardamentele de la Sumî

0
DISTRIBUIȚI

O unitate ucraineană a declarat miercuri că a îndepărtat o brigadă rusă în apropiere de bastionul Bakhmut, iar Kremlinul spune că este o operațiune militară „foarte dificilă”, potrivit Reuters.

Afirmația unității ucrainene a părut să susțină comentariile lui Evgheni Prigojin, șeful armatei private Wagner, care a declarat marți că brigada rusă și-a abandonat pozițiile din Bakhmut, ținta principală a Moscovei în ofensiva sa de iarnă și scena celei mai sângeroase lupte terestre din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Colonelul general Oleksandr Syrskyi, care conduce forțele terestre ucrainene, a declarat că unitățile rusești din unele părți ale Bakhmut s-au retras cu până la doi kilometri ca urmare a contraatacurilor. El nu a oferit detalii.

Reuters nu a putut confirma în mod independent situația de pe teren. Unitățile Wagner au condus un asalt rusesc de luni de zile asupra orașului din est, suferind pierderi grele, dar forțele ucrainene spun că ofensiva stagnează.

„Operațiunea militară specială continuă. Este o operațiune foarte dificilă și, desigur, anumite obiective au fost atinse într-un an”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția Tass new.

„Am reușit să batem destul de mult mașina militară ucraineană”, a spus Peskov, citând loviturile cu rachete rusești în Ucraina. „Această muncă va continua”.

Peskov a declarat că nu are nicio îndoială că Bakhmut „va fi capturat și va fi ținut sub control”. De asemenea, el a declarat că campania rusă din estul Ucrainei se desfășoară încet, deoarece Rusia „nu duce un război”.

„A purta un război este o chestiune complet diferită – înseamnă distrugerea completă a infrastucturii, înseamnă distrugerea completă a orașelor”, a spus el.


„Noi nu facem acest lucru. Încercăm să păstrăm infrastructura și să păstrăm viețile oamenilor”.

Comentariile lui Peskov nu s-au referit la afirmațiile potrivit cărora Brigada 72 Separată de Automobiliști a Rusiei ar fi abandonat pozițiile de la periferia sud-vestică a orașului Bakhmut.

Într-o declarație, Brigada a 3-a de asalt separată a Ucrainei a declarat: „Nu am avut nicio reacție: „Este oficial. Raportul lui Prigozhin despre fuga Brigăzii 72 de pușcași motorizați independenți a Rusiei de lângă Bakhmut și despre cele „500 de cadavre” de ruși lăsate în urmă este adevărat”.

O brigadă rusă este formată, de obicei, din câteva mii de soldați.

„Armata noastră fuge. Brigada 72-a a pișcat în această dimineață trei kilometri pătrați, unde am pierdut în jur de 500 de oameni”, a declarat marți Prigozhin, care s-a plâns că trupele sale au primit doar 10% din obuzele de care aveau nevoie.

Într-o declarație făcută ulterior pe rețelele de socializare, Prigozhin a spus că forțele Wagner au avansat 170 de metri. Trupele ucrainene erau limitate la o zonă de 2,25 km pătrați și erau sub presiune în cartierele vestice presărate cu apartamente înalte.

Prigozhin a intrat în conflict cu Ministerul rus al Apărării și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o contraofensivă ucraineană promisă pentru a recuceri teritoriul ocupat de Rusia după invazia lansată la 24 februarie 2022.

UPDATE O persoană a murit în urma bombardamentelor rusești care au vizat regiunea ucraineană Sumî, anunță autoritățile ucrainene.

Administrația militară ucraineană susține că trupele rusești au bombardat șase comunități din regiune în ultimele 24 de ore.

Potrivit oficialilor, au fost bombardate comunitățile Velyka Pysarivka, Bilopillia, Yunakivka, Khotin, Esman și Novoslobidske, potrivit Sky News.

Militarii au înregistrat 65 de lovituri de artilerie și mortiere.

În urma bombardării satului Pavlivka din comunitatea Bilopillia o persoană a murit și o locuință, un depozit și o rețea electrică au fost avariate.

Regiunea Sumî este situată la granița de nord-est a Ucrainei și a fost atacată frecvent de ruși în ultimul an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.