Război în Ucraina, ziua 448. Alerte antiaeriene în toată ţara, posibile atacuri...

Război în Ucraina, ziua 448. Alerte antiaeriene în toată ţara, posibile atacuri asupra Kievului UPDATE Un mort şi doi răniţi la Odesa

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Alerte antiaeriene au fost declarate pe întreg teritoriul Ucrainei joi dimineața, iar armata a avertizat în legătură cu posibile lovituri cu rachete rusești într-un arc larg care se întinde de la Kiev până în regiunile centrale și în sud, potrivit Reuters.

La o oră după ce au fost emise avertizările, canalul Telegram al forțelor armate ucrainene le-a transmis locuitorilor din capitală să rămână în adăposturi. Au fost emise avertismente pentru o serie de alte regiuni, inclusiv Zhytomyr, la vest de capitală, și Kirovohrad, Cherkassy și Dnipropetrovsk, în centrul Ucrainei.

Avertizările s-au extins, de asemenea, la nord de Kiev și la sud și vest de regiunile Vinnystia, Khmelnitskyi și Cernăuți.

Alte canale Telegram au avertizat cu privire la posibile lovituri în regiunea centrală Poltava și mai la sud, în regiunea Mykolaiv.

Un martor Reuters din Kiev a auzit unități antiaeriene în acțiune.


Au existat, de asemenea, rapoarte despre explozii în alte orașe mari, dar nu se știa dacă acestea erau cauzate de impactul rachetelor sau de activitatea antiaeriană.

UPDATE O persoană a murit și două au fost rănite la Odesa în urma unui atac cu rachete al rușilor, potrivit Sky News.

Orașul port Odesa din sudul Ucrainei a fost vizat de atacurile din noaptea de miercuri spre joi.

O persoană a fost ucisă și două au fost rănite după ce o rachetă a lovit o instalație industrială, a anunțat Serghei Bratchuk, un purtător de cuvânt al administrației militare din zonă.

„Majoritatea rachetelor inamicului au fost doborâte deasupra mării de către forțele de apărare aeriană. Din nefericire, un obiect industrial a fost lovit, o persoană a murit, iar două au fost rănite, a declarat Serghei Bratchuk

În cursul nopții, Rusia a lansat numeroase rachete asupra Ucrainei fiind vizate mai multe regiuni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.