Război în Ucraina, ziua 452. Atacuri cu drone și rachete în câteva...

Război în Ucraina, ziua 452. Atacuri cu drone și rachete în câteva orașe UPDATE Rușii evacuează regiunea Belgorod

1
DISTRIBUIȚI

Mai multe explozii au fost auzite în noaptea de duminică spre luni în orașul Dnipro, precum și în Zaporojie și Harkov, transmite The Guardian.

În cursul nopți de duminică spre luni, la ora 3.48, a fost activată o alertă de raid aerian la nivel național, potrivit Kyiv Independent. Orașul Odesa ar fi fost, de asemenea, lovit de drone de luptă rusești duminică seara târziu.

Într-o postare pe Telegram, guvernatorul orașului Dnipro, Serhiy Lysak, a declarat „Mulțumită forțelor de apărare, am rezistat atacului”.

Ulterior, el a spus că 15 drone și patru rachete de croazieră au fost doborâte deasupra regiunii, în timp ce opt persoane au fost rănite, dintre care trei au fost transportate la spital.

Zeci de vehicule au fost distruse sau avariate, precum și nouă clădiri de apartamente, mai multe case particulare, magazine, o grădiniță și clădiri administrative, a adăugat acesta.

UPDATE Autorităţile ruse au iniţiat, luni după-amiază, evacuarea civililor din regiunea Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, unde au fost raportate incursiuni ale unor grupuri pro-ucrainene, informează cotidianul Le Monde.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a declarat luni seară că populaţia va fi evacuată din zonele în care sunt combatanţi străini.


„O parte parte a populaţiei a părăsit teritoriul, îi ajutăm cu mijloace de transport pe cei care au rămas”, a afirmat Viaceslav Gladkov.

Administraţia de la Moscova a instituit, luni după-amiază, starea operaţională „antiteroristă” în regiunea rusă Belgorod, urmând să fie aplicate măsuri militare speciale de securitate în contextul incursiunii unui grup pro-ucrainean. „Pentru garantarea securităţii cetăţenilor din regiunea Belgorod, a fost instituită starea specială antiteroristă, cu măsuri speciale de securitate şi restricţii temporare”, a declarat anterior guvernatorul regional, Viaceslav Gladkov.

Autorităţile ruse au raportat, luni, o serie de atacuri ucrainene asupra unor localităţi din regiunea Belgorod, iar cel puţin şase persoane au fost rănite. „Un grup de recunoaştere şi sabotaj al forţelor ucrainene a intrat în districtul Graivoronski. Forţele militare ruse, în colaborare cu serviciile de frontieră, cu Garda Naţională rusă şi cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) iau măsurile necesare pentru eliminarea inamicului”, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov.

În schimb, Administraţia de la Kiev susţine că atacurile din regiunea rusă Belgorod sunt opera unui grup insurgent rus. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.