Război în Ucraina, ziua 455. Armata afirmă că a respins un nou...

Război în Ucraina, ziua 455. Armata afirmă că a respins un nou atac cu drone ruseşti asupra Kievului UPDATE Lukaşenko afirmă că Rusia a început să transfere arme nucleare tactice în Belarus

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE Rusia a început să transfere arme nucleare tactice în Belarus, a declarat joi după-amiază preşedintele acestei ţări, Aleksandr Lukaşenko, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi NATO din cauza conflictului militar din Ucraina.

„Transferul armelor nucleare a început”, a declarat Aleksandr Lukaşenko, citat de cotidianul Le Monde.

Joi dimineaţă, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a semnat cu omologul său belarus, Viktor Hrenin, documentaţia privind „procedurile de stocare a armelor nucleare non-strategice ruse într-o bază specială din Belarus, la Minsk”.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat în martie că a decis transferul de arme nucleare tactice în Belarus, în contextul tensiunilor cu NATO din cauza conflictului militar izbucnit prin invazia rusă în Ucraina.

Administraţia militară a Kievului a afirmat joi că apărarea antiaeriană a capitalei a respins integral un nou atac „masiv” al dronelor ruseşti asupra oraşului, „al doisprezecelea” în luna mai, relatează AFP.

Rusia „a atacat din nou Kievul pe calea aerului”, a scris pe Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhi Popko, adăugând că alerta aeriană asupra oraşului a durat mai mult de trei ore.

„Potrivit informaţiilor preliminare”, în acest atac „masiv” au acţionat drone de tip Shahed, a spus el.

„Îngerii păzitori ai Ucrainei nu i-au dat nicio şansă agresorului.


Toate ţintele aeriene zburând spre Kiev au fost distruse de apărarea noastră aeriană”, şi-a exprimat el mulţumirea.

Precedentul atac aerian asupra oraşului a avut loc în urmă cu patru zile, a declarat Serhi Popko, care a numărat 12 ofensive asupra capitalei în luna mai.

În cursul nopţii, alerte aeriene au fost declanşate şi în alte localităţi, printre care la Harkov (est) şi Cernăuţi (vest), au informat autorităţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.