Răzvan Burleanu, în vizită la Timişoara. Ce presupune parteneriatul dintre FRF şi...

Răzvan Burleanu, în vizită la Timişoara. Ce presupune parteneriatul dintre FRF şi Universitatea de Vest

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal s-a aflat luni într-o vizită de lucru pe Bega. Răzvan Burleanu a semnat acordul dintre FRF şi Universitatea de Vest pentru înfiinţarea unui Centru Regional de Licențiere UEFA C și B.

Un al doilea protocol semnat prevede un parteneriat general între FRF și UVT, „prin care este prevăzută realizarea de programe și proiecte sportive, educaționale și de cercetare în comun”.

Pe lângă rectorul UVT, Marilen Pirtea, şi Răzvan Burleanu, la eveniment au participat și Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, Lucian Burchel, șeful școlii federale de antrenori din FRF, Gabriel Bodescu, secretar general al FRF, dar și Adrian Nagel, decan al Facultății de Educație Fizică și Sport din UVT.

“Pentru realizarea obiectivelor acestui parteneriat stabilit între FRF și UVT, am stabilit să înființăm un Centru regional de licențiere UEFA C și UEFA B, prin colaborarea dintre Școala federală de antrenori a FRF și Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul căreia UVT va acorda sprijinul logistic necesar pentru activitățile de licențiere coordonate de FRF. De asemenea, UVT va organiza, alături de FRF, evenimente fotbalistice și educaționale, în scopul dezvoltării unei culturi a performanței, bazată pe valorile fundamentale academice și ale sportului, dar și programe de cercetare, având ca obiect de cercetare fotbalul, ca fenomen sportiv și social, metodele de antrenament, de pregătire fizică, management și marketing sportiv, medicina sportului”, a spus Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul Universității de Vest Timișoara.

“Suntem într-un moment în care introducem în practica federației sportive și conceptul de educație.


De altfel, educația pentru sport, în general, pentru fotbal, în special, se află între cele cinci obiective strategice pe care FRF le-a adoptat prin viziunea de dezvoltare pe termen lung. FRF este singura federație sportivă care are și o strategie adoptată printr-un document scris. Prin acordul pe care îl parafăm astăzi la UVT, dorim să organizăm un centru de educație și licențiere B, să regionalizăm aceste programe de licențiere pentru antrenori. Vom adăuga acestui curs de licență B și unul de licență B junior, care adoptă modelul în care pentru fiecare categorie de vârstă dorim să avem antrenori specializați. Mai apoi, vom dezvolta și cursurile de licență C, orientate spre absolvenții facultăților de educație fizică și sport, pe care le vom integra în pachetul pregătit alături de Universitatea de Vest din Timișoara. Suntem optimiști și încrezători că parteneriatul cu UVT va oferi un cadru propice pentru cultura sportului și a fotbalului”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Studenții UVT care vor obține calificarea de antrenori aflați în an terminal (program de studii licență / master) vor efectua în ultimul semestru procesul de formare pentru Licența UEFA C, în afara orelor de studiu, conform cerințele UEFA, prin SFA. Acesta este al doilea parteneriat, după cel cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, dintr-o serie de 12 cu universități din întreaga țară în vederea optimizării procesului de formare a viitorilor antrenori de fotbal”, se arată în comunicatul frf.ro.

FRF a mai încheiat un parteneriat în trecut cu autorităţile locale şi Univ. Politehnica, prin care s-a format Centrul de Excelenţă, devenit Centrul Naţional de Pregătire şi apoi desfiinţat. Cu acea ocazie, pe lângă formarea mai multor juniori, Timişoara a rămas cu terenul sintetic instalat la Baza 2 a Politehnicii. UVT are un parteneriat cu Ripensia şi la rândul ei o echipă de fotbal care activează în Liga a IV-a Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.