Schimbarea Guvernului se amână. Când va ajunge Marcel Ciolacu premier

Schimbarea Guvernului se amână. Când va ajunge Marcel Ciolacu premier

0
DISTRIBUIȚI

Liderii celor trei partide din coaliţie, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi liderul UDMR Kelemen Hunor, vor anunţa la ora 9, au declarat surse guvernamentale pentru Pressalert.ro, că schimbarea guvernului se amână. După negocieri intense pentru posturile din viitorul guvern, între cele trei partide, totul a fost pus pe pauză, din cauza grevei profesorilor.

Cel mai probabil schimbarea premierilor va avea loc după încheierea crizei din învăţământ, se estimează ca în maximum două săptămâni Guvernul Ciolacu să fie instalat.

La Palatul Victoria este anunţată o declaraţie comună a celor trei. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE „Am convenit ca până la soluționarea problemelor să nu îmi depun mandatul și să-mi asum responsabilitatea funcției de premier”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„Am stabilit la nivel politic că la jumătatea perioadei să-mi depun mandatul și să fie preluat de președintele Marcel Ciolacu.


Azi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condiții în care situația se menținea la un anumit echilibru. Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, să menținem acest dialog să găsim soluții pentru problemele îndreptățite ale cadrelor didactice. Vom continua să menținem dialogul cu sindicatele”, a mai spus Ciucă.

„Nu ne putem permite să dezechilibrăm bugetul… Am avut discuții, ne-am revăzut în această dimineață și am convenit ca până la soluționarea problemelor să nu îmi depun mandatu și să-mi asum responsabuilitatea funcției de premier”, a concluzionat Ciucă.

„Această guvernare nu este doar despre stabilitate, este și despre asumare. Am spus încă de săptămâna trecută, înaintea discuțiilor politice trebuie să ne asumam împreună rezolvarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune și o încărcătură emoțională deosebită… Consider că decizia luată de noi trei, copreședinții acestei coaliții, este corectă, pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm, eu în calitate de președinte al Camerei Deputaților reprezentând legislativul, dumneavoastră în calșitate de prim-ministru reprezentând executivul, să soluționăm cât mai rapid această problemă, categoric legitimă, venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem totuși și echilibru de a găsi momentele cele mai prielnice și împreună ne-am asumat că în programul de guvernare prioritatea numărul unu sunt profesorii și sistemul de sănătate”, a adăugat printre altele Marcel Ciolacu.

„În momentul în care noi am format această coaliție, acum un an și jumătate, știam că trecem printr-o perioadă foarte dificilă, ne-am asumat împreună această responsabilitate, spunând că trebuie să existe o predictibilitate. În continuare, sunt convins că e nevoie de predictibilitate, e nevoie de responsabilitate și e nevoie de a întări încrederea în societate”, a spus şi Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.