div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-953161514">
În această sâmbătă se deschide un nou sezon estival la lacul Ghioroc, care și-a dobândit supranumele de „litoralul vestului”, cu un program special care începe la ora 14:00, urmată de o paradă a ținutelor de plajă și, în încheiere, un program muzical. În această vară, plaja de la Ghioroc se va bucura și de o mai bună promovare turistică, care va include și atracțiile de pe Valea Mureșului sau din orașul Arad.
Am de an, la Ghioroc s-au făcut noi amenajări: plaja a fost mărită, au fost plantați palmieri și leandri pentru a crea o atmosferă cât mai exotică, s-au amenajat terase, o parcare, cabane și un parc de distracții pentru copii, s-a construit un ponton pentru hidrobiciclete, astfel încât Ghioroc a devenit cel mai atractiv loc din apropierea Aradului, detronând ștrandul arădean, vestit cu ani în urmă și locul preferat de petrecere a timpului liber al arădenilor și nu numai, dar ajuns un alt loc care a căzut de mulți ani victimă a dezinteresului administrației locale.
„Litoralul vestului” a ajuns să fie vizitat de peste 100.000 turiști, iubitori de soare și apă, iar în urmă cu trei ani, Ghioroc a devenit stațiune turistică de interes local. Și în acest an, „litoralul” de la Ghioroc a fost extins, iar pentru lunile de vară sunt preconizate mai multe evenimente – un festival de film istoric, ateliere pentru copii, spectacole de muzică sau vizite în podgorie.
Pe malul lacului, în vecinătatea pontonului, va fi inaugurat și un centru național de informare și promovare turistică a Ghiorocului, pentru promovarea întregii podgorii a Aradului. Oferta de sezon este completată cu programul intitulat „Turism în podgoria Miniș-Măderat”, care continuă „Drumul vinului” și ruta Arad – Păuliș – Lipova – Miniș – Ghioroc – Covăsânț – Șiria – Mâsca – Pâncota – Măderat – Târnova – Ineu, cu o lungime de 160 de kilometri, devenită rută culturală turistică oficială, recunoscută de Ministerul Turismului și inclusă în circuitul „Turism de o zi”.
Cele mai multe localități sunt cunoscute pentru îndelungata lor tradiție viticolă, dar pe lângă întinsele și bogatele podgorii cu renumitele soiuri de struguri și vinuri pe măsură, și vestitele crame, sunt propuse vizite la cetățile Șoimoș sau Șiria, la vechile biserici declarate monumente istorice, la muzeele de istorie și cele etnografice sau la casele memoriale care au conservat tradițiile așezărilor din podgorie, mai accesibile acum, după ce administrația județeană a dat asigurări că a modernizat drumurile care străbat localitățile de pe traseu.
Surse foto: newsar.ro, primariaghioroc.ro
Grija sa Nu Va inecati