Șeful Vămilor, demis de Nicolae Ciucă

Șeful Vămilor, demis de Nicolae Ciucă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că l-a demis din funcție pe șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan-Lari Mihei, și că a luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. „Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient”, a transmis șeful Guvernului.

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante.


După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget”, a anunțat marți Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, România are nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.

„L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, susține premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.