Timișean cercetat pentru trafic de migranți, după ce a fost surprins de...

Timișean cercetat pentru trafic de migranți, după ce a fost surprins de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, trei cetățeni străini care au coborât dintr-un autoturism și care ulterior doreau să treacă fraudulos frontiera în Serbia. Şoferul român al mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranţi.

„În data de 17 mai 2023, în jurul orei 10:50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Astfel, a fost observat pe comunicația DN59B, un autoturism marca Mercedes, din care au coborât trei persoane și care ulterior s-au deplasat, pe jos, spre frontiera cu Serbia. Imediat, poliţiştii de frontieră au interceptat cele trei persoane, cât și pe șoferul autoturismului, toți patru fiind conduși la sediul inspectoratului pentru cercetări”, a transmis ITPF Timișoara.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că cei trei cetățeni străini sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani. Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României, în baza unor vize de angajare, declarând că intenționau să treacă fraudulos frontiera în Serbia pentru a ajunge în Grecia. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, față de cetățenii străini și de trafic de migranți față de șoferul autoturismului, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

„Totodată, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590)”, mai spune comunicatul Poliției de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.